Yüksekova'da Nesli Tükenen Balaban Kuşu Bulundu

Yüksekova'da Nesli Tükenen Balaban Kuşu Bulundu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan inşaat ustası Taner Çavlı, nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında bulunan, Türkiye'de ise ender rastlandığı belirtilen Balaban kuşu buldu.

Yüksekova ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Vezirli Köyü'nde akşam saatlerinde ilçe merkezine gelen İnşaat ustası Taner Çavlı, köy çıkışında bugüne kadar hiç görmediği Balaban kuşuyla karşılaştı. Yorgun ve bitkin haldeki kuşu kucağına alarak ilçe merkezine gelen Çavlı, Balaban kuşuna evinin bir odasında balık verererek besledi. Sabah saatlerinde ise durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bildirdi.

Nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında bulunan, Türkiye'de ise ender raslandığı belirtilen Balaban kuşu koruma altına alındı. Yaklaşık 60 santimetre boyunda ve 5 kilo ağırlığında olan Balaban kuşuna bir süre bakıldıktan sonra doğaya bırakılacağı belirtilirken, Çavlı, kuşa sahip çıktığı için mutlu olduğunu söyledi. Çavlı, yoğun kar yağışı altında ve bitkin halde bulduğu kuşun ismini ve özelliklerini ise internetten öğrendiğini ve bu nedenle de balık ve etle besldeğini anlattı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.