Yüksekova'da nefes kesen seçimin galibi Pınar

Yüksekova'da nefes kesen seçimin galibi Pınar

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YUTSO) Meclis Üyeliği seçimlerde oy verme işlemi sona erdi. Seçim sonucunda 8 gruptan 5'inde çoğunluğu alan Beyaz Liste adayı Abdurrahman Pınar kazandı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) üyeleri 9 kşilik meclisi belirlemek için bugün sandık başına gitti.

527 seçmenin kayıtlı olduğu odanın seçimlerde Mavi Listenin başkan adayı Salih Özdemir ile Beyaz listenin başkan adayı Abdurrahman Pınar çoğunluğu elde etmek için yarıştı.

Selahattin Eyyübi Kültür Merkezinde düzenlenen seçimlerde oy verme işlemi saat 08:00'de başladı. Sandıklar 17:00'da kapandı. 

Yapılan sayımlarda resmi olmayan sonuçlara göre Beyaz Liste 8 gruptan 5'inde çoğunluğu sağlarken Mavi Liste ise 3 grupta oyların çoğunu aldı.

SEÇİMİN KADERİNİ 1 OY BELİRLEDİ!

Yoğun ilgi gören seçimde 6. Grubun oyları seçimin kaderini belirledi. 80 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta Beyaz Liste 39 oy alırken, Mavi Liste ise 38 oy aldı. 3 oy da geçersiz sayıldı. 

Mavi Liste adayının itirazı nedeniyle tekrar sayım yapıldı. Görevlilerin oyları tekrar sayması ile sonuç değişmeyince Beyaz Liste bu grupta ipi göğüsleyerek Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YUTSO) Bakanlığı seçimlerinde çoğunluğu elde etti. 

Ticaret ve Sanayi Odası başkanı önümüzdeki günlerde meclis üyeleri arasında yapılacak seçimde belirlenecek. 

Seçimin ardından rakibini tebrik eden Beyaz Liste'nin başkan adayı Abdurrahman Pınar seçimin Yüksekova için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mavi Listenin başkan adayı Salih Özdemir ise seçimin kazananının Yüksekova olduğunu vurgulayarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır oldukları mesajını verdi.  

2118101-011.jpg

 

1-433.jpg2-402.jpg3-327.jpg4-285.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.