Yüksekova’da “Mesleki Eğitim Ve İstihdam Seferberliği” toplantısı

Yüksekova’da “Mesleki Eğitim Ve İstihdam Seferberliği” toplantısı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde “Mesleki Eğitim ve İstihdam seferberliği” bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda İş-Kur hizmet noktası protokolü imzalandı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda “Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği” konusunda girişimci ve iş adamlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

(YÜTSO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende İŞKUR İl Müdürlüğüyle TSO arasında protokol imzalandı.

Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir, “16 Ocak 2017 tarihinde çatı kuruluşumuz olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara merkezinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında ikili bir protokol imzalandı” dedi.

Özdemir, Hakkari Derecikte bulunan bir esnafımız, iş ve işlemlerini yapabilmek için 210 kilometre maalesef Hakkari'ye gidiyordu. Burada yaşayan yurttaşlarımız içinde aynı şekilde ulaşımda ne kadar sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Bu nedenle esnafımız için vakit nakittir, biz bu vakit'i minimize etmek için bu gün İş-Kur hizmet noktası protokolünü imzalayacağız. Esnafımız bundan sonra Hakkâri'ye gitmeyecek, işlemlerini Yüksekova Ticaret odasında yapacak” dedi.

Ardından konuşan ve Hakkari bölgesinde ticari anlamda en çok potansiyele sahip ilçe Yüksekova olduğunu belirten Hakkari İş-Kur il Müdürü Ahmet Kızılkaya, Burada çalışan,burada yaşayan, ekmeğini burada kazanan işverenlerimiz 70- 80 kilometre öteye yani Hakkari il müdürlüğüne gelmesin diye burada oluşturacağımız hizmet noktasında bu işlemleri tamamlayacağız” dedi.

Kızılkaya,” 1000 istihdam sözünü almış bulunmaktayız, 687 Kanun hükmünde kararname ile başlayan istihdam teşviklerinde size düşecek pay ve size bu anlamada olacak yük çok daha az olacaktır. Bizler İş-Kur olarak ve SGK olarak birçok yükü üzerinizden alacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, İŞKUR Şube Müdürü Tuncay Özdemir, esnaf ve girişimciler katıldı.

6b522c51b7d1b09a2357e664e5f286f8.jpg

Kaynak:Yuksekovagundem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.