Yüksekova'da market ve bakkallar denetlendi

Yüksekova'da market ve bakkallar denetlendi

Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekipleri ilçedeki market ve bakkalları denetledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekipleri vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi, sağlıklı ortamlarda hizmet ve satış yapılma için ilçe merkezinde faaliyet gösteren market ve bakkalları denetledi.

iş yeri açma ruhsatı, paketli gıdaların son kullanma tarihleri ve et reyonlarının kontrol edidiği denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satan bakkal ve marketler hakkında tutanak tutuldu. Son kullanma tarihi geçmiş gıdalara da imha edilmek üzere el konuldu.

Yaptıkları denetimlerle ilgili kısa bir açıklama yapan Zabıta Amiri Sefer Gezer, ilçede halk sağlığı ve güvenli alışveriş yapılması için rutin olarak yaptıkları denetimlere devam ettiklerini söyledi.

Vatandaşların da çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Gezer, "Vatandaşlarımız alışveriş yaparkrn, aldıkları gıdaların son kullanma tarihlerine baksınlar istiyoruz. Bu gün ekiplerimiz birçok market ve bakkalı denetledi. Tarihi geçmiş gıdalara imha etmek üzere aldık ve söz konusu iş yerlerine tutanak tuttuk. Bizim esnafımızdan ricamız bu konuda hassas olmaları ve gerekli kontrolleri kendileri yapmalarıdır. Halkımız sağlık konusunda sıkıntı çeksin istemiyoruz. Bundan sonraki denetimlerimizde uyarıda bulunduğumuz iş yerlerine kesinlikle cezai işlem uygulayacağız” dedi.

1-662.jpg2-615.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.