Yüksekova'da market ve bakkal denetimleri devam ediyor

Yüksekova'da market ve bakkal denetimleri devam ediyor

​Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri fırın, lokanta ve imalathaneleri market ve bakkallarda denetimlerini sürdürüyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

​Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteen, fırın, lokanta ve imalathane denetimlerinin yanı sıra halkın sağlıklı gıda tüketmesi, sağlıklı ortamlarda hizmet ve satışların yapılması amacıyla ileçededeki market ve bakkalları denetledi.

Denetimlerde, iş yeri açma ruhsatı, paketli gıdaların son kullanma tarihleri ve et reyonları kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürün sattıkları tespit edilen bakkal ve marketler hakkında tutanak tutulurken, son kullanma tarihi geçmiş gıdalara da imha edilmek üzere el konuldu.

Rutin olarak yapılan çalışmalar sonucu el konulan gıdalar Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin şehir çöplüğünde yakılarak imha edildi.

İlçede yaptıkları denetimler ile ilgli bilgi veren Zabıta Müdürü Süleyman Dikçe, halk sağlığı ve güvenli alışverişin yapılması için bu denetimlerin rutin olarak sürdüreceklerini söyledi.

Vatandaşlardan da duyarlılık beklediklerini anlatan dikçe, "Halkımız alışveriş yaptığında gıdaların son kullanma tarihlerine bakmalıdır. Son bir haftadır ekiplerimiz birçok market ve bakkalı denetledi. Tarihi geçmiş gıdalara imha etmek üzere aldık bu günde ekiplerimiz tarafından ilçemizin şehir çöplüğünde imhalarını gerçekleştirdik. Ayrıca söz konusu iş yerlerine tutanak tuttuk. Bizim esnafımızdan da ricamız bu konuda hassas olmaları ve gerekli kontrolleri kendileri yapmalarıdır. Halkımız sağlık konusunda sıkıntı çeksin istemiyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar tüm sıklığıyla devam edecek” dedi.

2-653.jpg1-709.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.