Yüksekova'da Kasaplar Denetlendi

Yüksekova'da Kasaplar Denetlendi

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Veteriner Hekim, Hekim Kaçan ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kasaplar denetlendi.

 
HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Ruhsat ve Mühürsüz et denetimi yapan ekipler, kasapların kesinlikle mühürlü et satmaları ve belediye kontrolünde kesimlerin yapılması gerektiğini belirttiler. Vatandaşların mühürsüz et almamaları konusunda uyardılar. Öte yandan tespit edilen mühürsüz etlerin satışını gerçekleştiren kasaplara cezai işlem uygulandı.
 
Kaçak kesim konusunda denetimlerinin aralıksız devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Süleyman Dikçe, “İnsan ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Hayvansal ürünlerden bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi için önceden önlem alınması gerekiyor. Belediyemiz tarafından Yeşildere Mahallesi’nin girişine yapılan yeni mezbaha tesisi halkımızın hizmetinde ve belediye veteriner hekimi gözetiminde kesim yapılıyor. Vatandaşlarımızdan, mezbaha harici kesilmiş, orijini belli olmayan, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri almamalarını istiyoruz. Mezbaha dışında kaçak kesim tespit edildiği taktirde ekiplerimizce hemen el konularak imha edilecek ve kesim yapan şahıslar hakkında yasal işlemler başlatılacak.” dedi.

unnamed-(4)-029.jpgunnamed-077.jpgunnamed-(3)-058.jpgunnamed-(2)-090.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.