Yüksekova'da Karla Mücadele Seferberliği

Yüksekova'da Karla Mücadele Seferberliği

Yüksekova'da 2 gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışının durmasıyla birlikte belediye ekipleri hem çarşı merkezinde hemde mahallelerde eş zamanlı çalışmalarına başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/YÜKSEKOVA

Yüksekova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Araç Sevk ve Bakım Amirliği karla mücadele ekipleri, ilçede 2 gün boyunca etkisini sürdüren ve hayatı durma noktasına getiren kar yağışıyla birlikte Mahallelerde Cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı.

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'nın talimatı ile, sabahın erken saatlerinde hem Cengiz Topel Caddesi'nde hemde mahallelerde kalan cadde ve sokaklarda eş zamanlı olarak kar temizleme çalışması gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Yürütülen çalışmada tüm ilgili birimler seferber olurken, çarşıdaki esnafta çatılarını temizleyerek destek verdi. Caddede trafiğin geçişi kontrollü gerçekleştirilirken, toplanan tonlarca kar ilçenin dışına taşındı.

2 gündür geceli gündüzlü çalışamalara devam ettiklerini belirten Yüksekova Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cevdet Bora, "Bilindiği üzere ilçemizde kış şartları çok çetin bir şekilde geçmektedir. ilçemizde bu sene kar yağışı oldukça fazla oldu. Son kar yağışı ile birlikte tüm Fen İşlerine bağlı karla mücadele ekibimiz seferber olmuş durumda. hiç ara vermeden çalıştığımız halde yollarımızın %80'ini açmış bulunmaktayız ve bitirinceye kadar ara vermeyeceğiz. Başkanımızın talimatı ile gerekli tüm imkanlarımızı seferber ederek halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Cengiz Topel Caddesinde kar temizleme çalışmasını bitirdik. Bu günde bağlı ara sokaklarda genişletme çalışması yürüteceğiz" dedi.

unnamed-(4)-002.jpgunnamed-(3)-004.jpgunnamed-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.