Yüksekova'da kadınlara sağlık semineri

Yüksekova'da kadınlara sağlık semineri

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Toplum Sağlık Merkezi (TMS) ekipleri meme kanseri, emzirme ve korunma yöntemleri konularında seminer verdi.

Yüksekova Toplum Sağlığı ekipleri, İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Doğanlı Köyü'nde meme kanseri, emzirme ve korunma yöntemleri konularında seminer verdi. Köydeki sağlık evinde verilen seminerde konuşan Toplum Sağlık Merkezi çalışanı Ebe Çiğdem Yaşot, emzirmenin anne ve çocuğa olan faydalarına değindi. Emzirmenin son derecede sağlıklı ve doğal bir yöntem olduğunu belirten Yaşot, annelerin doğumdan hemen sonra bebeklerini emzirmeleri gerektiğini söyledi. Emzirmenin yararları, anne sütünün faydaları, emzirmenin anne ve bebek üzerindeki etkilerini de anlatan Yaşot, anne sütünün antibiyotik özelliği olduğunu, anne ve bebeği çeşitli enfeksiyonlardan koruduğunu da söyledi.

Yüksekova Toplum Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Selin Uygur ise Yüksekova Toplum Sağlık Merkezi bünyesinde 5 tane sağlık evinin olduğunu belirterek, "Sağlık evlerimizde 24 saat hemşirelerimiz bulunuyor ve hizmetlerimiz sürekli devam ediyor. Tabiki bugün olduğu gibi eğitimlerimizde devam ediyor. Bugünkü seminerimizde çok verimli geçti. Sorular sorulurdu cevaplar alındı. Bu eğitimlerimiz devam edecektir" dedi. Seminere katılan kadınlar da verilen eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.