Yüksekova'da kadınlar günü kutlaması 

Yüksekova'da kadınlar günü kutlaması 

Yüksekova'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, HDP tarafından düzenlenen etkinlik ile kutlandı

Yüksekova'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle HDP İlçe Teşkilatı tarafından kutlama düzenlendi.

Tekçe Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe, Barış Anneleri, HDP'nin Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ile Yüksekova'ya bağlı Büyükçiftlik, Esendere belediye eş başkan adayları, HDP, DBP'li kadın yöneticiler, HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede, HDP PM üyesi Zahide Besi katıldı.

Program, HDP'nin belediye eş başkanlarının kadınları selamlaması ile başladı. Ardından konuşma yapan Yüksekova Belediye Eş Başkan Adayı Remziye Yaşar, kadın direnişinin Leyla Güven'in açlık greviyle kendini bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Hakkari Belediye Eş Başkan Adayı Seher Kadiroğlu Ataş ise 8 Mart'ın tarihine değinerek, "Kadınların özgürlük mücadelesini kendine tehdit olarak gören erkek egemen zihniyet kadınları siyasal, sosyal ve ekonomik alandan çekip evlere hapsetmek istiyor. Buna karşı mücadelemiz alanlarda sürüyor. Yaklaşan seçimlerde kadınların sözünün talebinin yok sayıldığı yerel anlayış karşısında eşit temsiliyeti ve eş başkanlığı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

'LEYLA GÜVEN'DEN YÜKSEKOVA'YA SELAM'

HDP PM üyesi Zahide Besi de Leyla Güven'in selamlarını kadınlara iletirken, Güven'in moralinin iyi olduğunu ancak sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından salonu dolduran kadınlar, Koma Havîn ile Siyajîn'ın söylediği şarkılar eşliğinde halay çekti. (Yüksekova Haber)

4-584.jpg

3-741.jpg

1-20190308180156.jpg2-948.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.