Yüksekova'da İmamlara ve Kuran Kursu Öğrencilerine Seminer

Yüksekova'da İmamlara ve Kuran Kursu Öğrencilerine Seminer

Yüksekova Belediyesi ve Yüksekova Müftülüğü tarafından Kuran Kursu Öğrencilerine ve İlçenin İmamlarına yangın ve ilkyardım eğitimi verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/YÜKSEKOVA

Diyanet İşleri Bakanlığının ‘Her ay bir konu, Bir konuk' konulu konferans kapsamında Yüksekova Belediyesi ve Yüksekova Müftülüğü tarafından Kuran Kursu Öğrencilerine ve İlçenin İmamlarına, Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonunda Yangın ve İlkyardım Eğitimi verildi.

Verilen eğitim İş yeri Hekimi Ferhat Kara ve İş Güvenliği Uzmanları olan İskender Temel ile Yaşar Sırma tarafından verildi.

Özellikle Yangınların ciddi sıkntılara yol açtığını bunun için alınması gereken önlemler ve yangın esnasında yapılacak müdahalelere vurgu yapılırken, İlkyardımda ise her vatandaşın gerekli temel bilgilere sahip olması gerektiği belirtildi.

Eğitim seminerinde bulunan Yüksekova İlçe Müftüsü Mehmet Korkut, Verilen eğitimin önemine değinerek herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.  Korkut, “Kazalar yaşanmadan önce önlem almamız gerekiyor. Cenab-ı Hak böyle olay ve felaketler vermesin. Bunları öğrenmemiz son derece önemliydi. Cami ve Kuran kurslarındaki personellerimiz bu tür olaylara karşı kullanılacak malzemeleri sürekli kontrol etmeli varsa bir eksiklik giderilmelidir” dedi.

unnamed-(1)-004.jpgunnamed-(2)-005.jpgunnamed-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.