Yüksekova'da hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova'da hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova'da şeker hastası Kinyas Arslan (50), karla mücadele ve 112 sağlık ekiplerinin 5 saat süren zorlu mücadelesi sonucu kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

Yüksekova'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Keçili köyünde yaşayan şeker hastası Kinyas Arslan, dün gece aniden rahatsızlandı.Ardından Arslan'ın yakınları, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerine haber vererek yardım istedi.Yardım çağrısından sonra bölgeye karla mücadele ve sağlık ekipleri sevk edildi.Kar ve tipi nedeniyle kapalı olan köy yolunun açılması için ekipler yoğun bir çalışma başlattı.Ekiplerin yolu açması üzerine sağlık ekipleri köye ulaştı. Ekipler, hasta Arslan'ın ilk müdahalesini evde yaptı.

Arslan, 5 saat süren kurtarma operasyonun sonucunda ambulansa bindirilerek Yüksekova Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.Arslan'nın yeğeni Ali Rıza Arslan, "Şeker hastası amcamız için yardım istedik. Ekipler fedakarca bir mücadele sonunda köye ulaştı. Yardıma koşan ekiplere teşekkür ederiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.