Yüksekova'da hasta kurtarma operasyonu!

Yüksekova'da hasta kurtarma operasyonu!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yolu kardan kapanan köydeki şeker hastası, karla mücadele ve 112 sağlık ekiplerinin 5 saat süren zorlu mücad elesi sonucu kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan  köyünde yaşayan şeker hastası  Daveti Tarlan(62), aniden rahatsızlandı.Tarlanın  yakınları, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerine haber verildi.

Bunun üzerine  karla mücadele ve sağlık ekipleri, hemen yola çıktı. Kar ve tipi yüzünden kapalı olan köy yolunun açılması için ekipler çalışma başlattı.

Tipi nedeniyle kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı yolda ambulans köye ulaştı.Tarla'ya ilk müdahaleyi evinde yapan sağlık ekipleri, daha sonra sırtına alarak, ambulansa koydu.Yola çıkan ambulans, dönüş  yolunda Bağdaş ile Dilektaşı köyleri arasında kara saplanınca, bu kez yardıma köyde görev yapan öğretmenler yetişti.

Öğretmenlerin yardımıyla ambulans çıkartıldı. şeker hastası Tarlan, 5 saat süren kurtarma operasyonu sonucu Yüksekova Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Lokman Tarla, şeker hastası babası için yardım istediklerini ve ekiplerin fedakarca bir mücadele sonunda köye ulaştığını söyledi. 

Tarla,"Köy yolumuz  sabahtan beri kapalı. Babam da şeker hastası olduğu için bugün aniden rahatsızlandı. Kardan dolayı yol kapalı olunca babamı normal şartlarda hastaneye  götüremedik. Bu nedenle ekiplerden yardım istedik. Şimdi yolun açılmasıyla beraber babamı hastaneye ulaştırdık. Yardımımıza koşan ekiplere çok teşekkür ederiz" dedi.

1-914.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.