Yüksekova'da Farsça kursuna yoğun ilgi

Yüksekova'da Farsça kursuna yoğun ilgi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde esnaf, İran'dan gelen turistlere daha iyi hizmet vermek ve daha sağlıklı bir iletişim kurmak için Farsça öğrenmeye başladı.

İranlıların gezi ve alışveriş yapmak için son zamanlarda Hakkari'nin Yüksekova ilçesini, Yüksekovalıların da İran'ı sık sık ziyaret etmesi, vatandaşları Farsça öğrenmeye sevk etti. Bu amaçla da Halk Eğitim Merkezi tarafından  'Yaşamboyu Öğrenme Programı' kapsamında Farsça kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursla, vatandaşlara gezme ve alış-veriş amaçlı gelen İranlı turistlerle anlaşabileceği düzeyde Farsça öğretilmesi hedefleniyor. Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, dil kursu programına her kesimden 200 kişinin katıldığını, bu eğitimin de 120 saat süreceğini söyledi. Yetkililer, ihtiyaca göre çeşitli kursların açılmasının devam edeceğini belirtti.

İlk defa Yüksekova’da hayata geçirilen bu programın bitiminde ise başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Farsça kursu, talebin çok olması ve eğitim verimliliğinin arttırılması nedeniyle gruplar halinde sürdürülüyor.

Farsça dil kursuna katılan vatandaşlar ise eğitimden oldukça memnun. İran'a sık sık gittiğini anlatan Ayşegül Özkesici, verilen eğitimden memnun olduğunu belirtirken, ticaretle uğraşan Mehmet Tekin ise Kürtçenin Farsça'ya yakın bir dil olması nedeniyle zorlanmadıklarını söyledi.

İran'a sınır olan Yüksekova'da önemli bir ihtiyacın giderildiğini de anlatan Tekin, "Halk Eğitim Merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum. Sınırda olduğumuz için çok ciddi faydası olacak."dedi. (Yüksekova Halkın Sesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.