Yüksekova'da esnaflardan 'su' tepkisi

Yüksekova'da esnaflardan 'su' tepkisi

Yüksekova'da su sıkıntısı çektiklerini belirten esnaflar, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden çözüm talebinde bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde esnaflık yapan vatandaşlar, su kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirtti. Kesinti nedeni ile zor koşullarda iş yaptıklarını vurgulayan esnaflar, yetkililerden çözüm talebinde bulundu.

İlçe et marketi işleten Ersin Soydan, "İş yerimiz et marketi olduğu için sürekli suya ihtiyaç duyuyoruz. Suların kesik olması nedeniyle kovayla su taşıyoruz. Ve bu da işlerimizi çok zorlaştırıyor. 1 yıldan fazladır bu durumdayız. Bütün esnaflar mağdur ve bu durumdan şikayetçi. Bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

Su olmadığı zaman lokantalarını açamadıklarını kaydeden Eşref Fendik ise, "İşimiz genelde su ile oluyor. Su olmazsa hijyen olmaz, temizlik yapamayız. Günün belli saatlerinde sular geliyor ve ardından kesiliyor. Mecburen depoluyoruz ama o da bize yetmiyor. Bulaşıkları yıkamak için çok çaba harcıyoruz. Sular kesik olmasa işimiz de o kadar zorlaşmaz. Yemek yapamıyoruz bazen. Yetkilileri arıyoruz ancak çare bulan yok. Sorunun çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdal Çavunt isimli esnaf ise zor koşullarda çalıştıklarını kaydederek, sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.


Kaynak:Yüksekovahalkınsesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.