Yüksekova’da elektrik telleri yer altına alınıyor

Yüksekova’da elektrik telleri yer altına alınıyor

Hakkariİ'nin Yüksekova ilçes'ide, Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), tarafından Yüksekova ilçesindeki elektrik tellerinin yer altına alınması için ilk kazı çalışmasına başlandı.

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. Hakkari İl Müdürlüğü tarafından Yüksekova ilçe merkezinde belirli yerlerde elektrik tellerinin yer altına alınması için ilk kazı çalışmalarına başlandı.

Yeşildere ve Dize Mahallesinde yapılan ilk çalışmaların başalanması üzerine Hakkari VEDAŞ İl Müdür İsmail Özdemir, VEPSAŞ İl Müdür M. Salih Eroğuz, Yüksekova VEDAŞ Müdürü Sertip Dara çalışmalrı denetledi. 

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, ilçenin önemli cadde ve mahallelerinde direklerdeki elektrik tellerinin yeraltına alınmaya başladığını belirterek, vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Özdemir, "Yüksekova Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklar olmak üzere yaklaşık olarak 10 milyonluk şebekemizi yer altına alma projemiz var. Mor mühendislik firma tarafından işe bugün itibarıyla başladı" dedi.

Yüksekova’nın yeni bir yapılanma söz konusu olduğunu belirten Özdemir, “İlçede yer altı kanalizasyon şebekesi, su şebekesi, karayolları, DSİ, Telekom ve bütün kurumlarla birlikte bizde belediye ile yer altına inecek çalışmalarımıza bugün başladık. Çalışmalarımız yaklaşık 44 kilometrelik bir alan olduğunu belirten Özdemir, "halkımızdan sabır ve anlayış bekliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.