Yüksekova'da eksi 16 derecede balık avı!

Yüksekova'da eksi 16 derecede balık avı!

Yüksekova'da eksi 16 derecede balık tutmaya çalışan vatandaşlar, Büyük Çayı kenarında ateş yakarak ısınıyor.

Yüksekovalı vatandaşlar, ilçeden geçen Büyük Çayda balık tutmanın keyfini yaşıyor.

Yüksekova Haber'in haberine göre, hava sıcaklığının -16 dereceye kadar düştüğü bölgede balık tutmanın zor olduğunu ifade eden vatandaşlar, çay kenarında ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.Sabah köylerdeki evlerinden çıkıp akşama kadar balık avlayan vatandaşlar, kış aylarında soğuk suda toplu halde gezen balıkları tutmanın oldukça zor olduğunu söyledi.

Ağlarını akşam saatlerinde kurduklarını söyleyen vatandaşlar, sabah saatlerinde de balık tuttuklarını belirtti.

Zeki Kağan adındaki vatandaş dondurucu soğuklarda balık tutmanın keyif verdiğini ifade ederek, "Yılın belirli zamanlarında balık avlıyoruz. Kış aylarında balık güzel olduğu için gece ağlar kurup sabah balık tutuyoruz. Tuttuğumuz balıklar 2 ile 3 kilogram arasında değişiyor. Havalar çok soğuk ama eğlenceli oluyor" dedi.Öte yandan balık tutmak için ilginç yöntemler de uygulayan vatandaşların bazıları tuttukları balıkları satarken, bazıları da bu işi hobi amaçlı olarak yapıyor. 

2-864.jpg

1-954.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.