Yüksekova'da Dev Trafo Merkezi kuruldu

Yüksekova'da Dev Trafo Merkezi kuruldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde enerji sorununu çözmek için Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) tarafından kurulan trafo merkezi hizmete girdi.

Yüksekova - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde TEİAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından kayıp enerji, enerji düşüklüğü, regülâtörsüz elektrik kullanılması gibi sorunların ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Van'ın Başkale ilçesinden gelen ve 2 yıldan beridir üzerinde çalışılan 154 KV'lık enerji trafo hattı devreye girdi. Trafo hattının Yüksekova, Şemdinli ve Derecik bölgelerini besleyeceği bildirildi.
Toplam maliyeti 25 milyon TL olduğu belirtilen 154 kv’lık trafo hattının devreye girmesiyle birlikte ilçelerdeki elektrik sıkıntısı büyük bir ölçüde çözüleceği kaydedildi.

“ENERJİ SIKINTISI HİÇBİR ŞEKİLDE OLMAYACAK”

Yüksekova 154 Kv trafo merkezi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan TEİAŞ Van Bölge Müdür yardımcısı Orhan Aslan Tatar, “Yüksekova, Şemdinli, Derecik ve bölgelerini bu trafo merkezimizden besleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte Şemdinli bölgesine bir trafo merkezi düşünülüyor yatırım programı henüz açıklanmadı ama ileriki dönemde düşünülüyor. Hakkari-Yüksekova arasında bir trafo merkezimiz var, hattını tamamlamış durumundayız, o merkezinde bu sene ihale edilmesi söz konusu ve bittikten sonra Hakkari, Yüksekova, Bağışlı bir havza olarak çalışacak, enerji sıkıntısı hiçbir şekilde olmayacak” dedi.

Aslan Tatar, “Emeği geçen bütün arkadaşlara ve gerek kurum personelimiz, gerek VEDAŞ personeline hepsine teşekkür ediyoruz. Tüm bölge halkına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“TRAFO MERKEZİMİZDE BUGÜN ENERJİ VERDİK”

VEDAŞ Van Bölge Müdürü Emrullah Okuducu ise, "Yıllardır bu bölgenin kanayan bir yarası vardı" diyerek, “Yüksekova, Şemdinli ve Derecik bölgesinde ciddi bir gerilim düşüklüğü vardı. Bu nedenle de elektrikli cihazlar yanıyordu, vatandaşımızın bu konuda şikayetleri vardı. TEİAŞ genel müdürlüğü tarafından buraya bir trafo merkezi kuruldu. Bu trafo merkezimizde bu gün enerji verdik. Bundan sonraki süreçte bahsettiğimiz bölgeler olsun, en uç sınır bölgelerinde ki köylerimize kadar sağlıklı bir şekilde uygun gerilimde enerji sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARDAN BEKLENTİMİZ VAR”

Verilen enerjiyle beraber yaşam kalitesinin artacağını kaydeden Okuducu,”Elektrikli cihazları bozulmayacak ve minimum duruma gelecektir. Bu süreçte vatandaşlardan beklentimiz var, regülatör gibi enerjiyi gereksiz yere yükselten ve sisteme yük olan unsurları artık kullanmasınlar, sadece şebekeden gelen enerjiyi kullansınlar ve bunu yatıkları zaman hem sistemi korumuş olacaklar hem de elektrikli cihazlarını korumuş olacaklardır” şeklinde konuştu.

“KALİTESİZ TESİSATLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN”

"Kendi tesisatları ile ilişkin düşük voltajdan kaynaklanan daha önce ki kalitesiz tesitalarını gözden geçirmekte fayda var" diyen Okuducu, "Kaliteli voltajla beraber cihazlarında yanma görülebilir, tesisatlarında yanma görülebilir buda dikkat etmekte fayda var. Bu hizmetin memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yüksekova 154 trafo merkezinden Yüksekova,Şemdinli ve Derecik bölgelerine yüksek enerji verilmeye başlandı.

i-1.jpg

i-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.