Yüksekova'da Denetimler sıklaştırıldı

Yüksekova'da Denetimler sıklaştırıldı

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafında ilçe genelinde esnaflar denetlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/YÜKSEKOVA

Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede kapsamlı denetim yapıldı.

Ekipler cafeler, imalathanaler, fırınlar, lokantalar ve Marketleri denetledi. Yapılan kontrollerde eksiği bulunan iş yerleri uyarılırken daha önceki eksiği bulunan iş yerlerine verilen uyarıların dikkate alınmaması ve daha önce giderilmesi gereken eksiklerin giderilmemesi üzerine söz konusu iş yerlerine cezai işlem uygulandı.

İlçe genelindeki gıda satışı ve üretimi yapan iş yerlerine yönelik denetimlerde onlarca işyeri kontrol edildi. Denetim esnasında Marketlerde gıdaların son kullanma tarihleri incelenirken fırınlarda ise ekmeğin gramajı ve fırınların imalathane bölümleri ekipler tarafından kontrol edildi.

Öte yandan genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araç temizliği, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri, iş yeri ruhsatı ile portör muayeneleri gözden geçirilirken, bu denetimlere rutin bir şekilde programlı bir şekilde devam edlieceği de belirtildi.

Düzenli olarak denetimlerin devam etmesi gerektiğini belirten Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, “Ekiplerimiz tarafından ilçedeki bir çok iş yeri denetlenmeye başlandı. Sağlık konusundaki hassasiyetimizi kesinlikle işimize de yansıtacağız. Vatandaşlarımızın güven içinde alışverişlerini yapabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Bir çok alanda yaptığımız denetimler ekiplerimiz tarafından kamsamlı bir şekilde devam edecektir. Bu memleket hepimizin o yüzden esnafımızdan ricamız gerekli kurallara uymalarıdır. Bu konuda esnafımıza güveniyoruz”  dedi.

unnamed-(4)-006.jpgunnamed-(2)-015.jpgunnamed-(1)-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.