Yüksekova'da Davetlilere çam ve çınar tohumu dağıttı

Yüksekova'da Davetlilere çam ve çınar tohumu dağıttı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Biyoloji Öğretmeni Jiyan Güneç ile Tunceli'de Sosyolog olarak görev yapan Menaf Özdil düğün davetyelerinin içerisine yaklaşık 20 bin kızılçam, karaçam ve çınar tohumu bırakarak dağıttı.

Hakkari'nin yaklaşık 100 bin nüfuslu Yüksekova İlçesi'nde oldukça anlamlı bir düğün yapıldı. İlçedeki bir düğün salonunda dünya evine giren Biyoloji Öğretmeni Jiyan Güneç(25) ile Tunceli'de Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde Sosyolog olarak görev yapan Menaf Özdil(28), muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Düğünde en çok dikkat çeken detay ise dağıtılan davetiyeler oldu. Damat ve gelin gönüllerince eğlenip halay çekerken, düğüne katılanlar ise en çok davetiyeleri konuştu. Davetliler, kızılçam, karaçam ve çınar fidanlarını toprakla buluşturduktan sonra düğüne geldiklerini anlattı. 

Yüksekovalı gelin Güneç de bunun ilçede örnek olmasını istediklerini söyledi. İlçe genelinde bin davetiye dağıttıklarını anlatan Güneç, bu davetiylerin içine de yaklaşık 20 bin tohum bıraktıklarını, bunu farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillere daha yaşanılır yeşil bir çevre bırakmak için yaptıklarını belirtti. Güneç, "Gelecek nesiller için biz böyle bir başlangıç yapmak istedik. Eminiz ki, bizden sonrakiler bizden çok daha iyisini yapacak ve Yüksekova bir gün çok daha yeşil olacak"dedi. 

Büyük mutluluk yaşadıklarını anlatan damat Özdil ise tohum dağıtma fikrinin geline ait olduğunu söyledi. Özdil, "Bu fikir bana da çok cazip geldi. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki yıllar inşallah  Yüksekova'da binlerce kızılçam, karaçam ve çınar ağacı olur."diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.