Yüksekova’da Çinli geline Kürt düğünü

Yüksekova’da Çinli geline Kürt düğünü

Yıllar önce Singapur’a oradan da Çin’e yerleşen Kurtuluş Çapraz Çinli Shan Shan ile dünya evine girdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

8 yıl önce işsizlik nedeniyle Singapur’a giden bir süre sonra da Çin’de iş bulan 37 yaşındaki Yüksekovalı Kurtuluş Çapraz Çin’in Shandong Bölgesi’ndeki  Qingdao kentinde iş iç çıkışında oturduğu cafede tesadüfen karşılaşıp tanıştığı 31 yaşındaki Çinli Shan Shan ile evlendi.

Kurtuluş Çapraz ve Shan Shan çifti için Yüksekova’da bir düğün salonunda Kürtçe müzikler eşliğinde görkemli bir düğün töreni düzenlendi. Gelin ve damat ile kol kola giren davetliler saatlerce halay çekerken, gelin ve annesinin Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekmesi büyük ilgi gördü.

Sağdıçlığını Yüksekovalı Gazeteci Necip Çapraz'ın yaptığı düğüne HDP - DBP Hakkar ve Yüksekova yöneticilerinin yanısıra, Hakkari ve ilçeleri ile İran’dan çok sayıda davetli katıldı. 

Daha önce Singapur’da çalıştığını oradan da Çin’e geçtiğini anlatan damat Kurtuluş Çapraz, 7 yıl önce tanıştığı Çin’li Shan Shan ile evlendiği için çok mutlu.

Çapraz şöyle konuştu: “Çok mutluyum.  Bu kadar uzaktan biri ile tanıştım. Kültürlerimiz birbirine yabancı. Ama her şeye rağmen güzel bir duygu. Allah ailemden ve akrabalarımdan razı olsun. Bize yardım ettiler. Zor bir durum. Başta bende biraz çekindim. Çin çok uzak bir yer ama yürek işte. Birbirimizi sevdik anne ve babası da anlayışla karşıladı. Bu mutlu günümde yanımda olan herkese teşekkür ederim"

Mutluğu yüzünde okunan Çinli Shan Shan ise  tercümanı Gülşah Çapraz aracılığı ile yaptığı açıklamada Çin’den geldiğini belirterek, bir cafede kahve içerken Kurtuluş ile tesadüfen tanıştıklarını anlattı.

Shan Shan, 6 -7 yıldır birlikte olduğu Kurtuluş ile evlenme kararı aldıklarını belirterek, “Evlenmek istedim çünkü Kurtuluş bana çok iyi davranıyor. Bana güzel yemekler yapıyor.  Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum. Buranın kültürü çok güzel bundan çok memnunum. Yüksekova da çok güzel bir yer Kurtuluş’un ailesi de bana çok iyi davranıyor. Burayı çok sevdim çok memnunum. Kürt yöresel elbiselerini çok sevdim. İmkanım olsa her zaman giyerim. Zaten kendime üç takım elbise diktirdim. Oradaki düğünde de giydim” diye konuştu. 

Gelinin annesi Li Zhi Fen de bu evlilik nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade ederek, “ Zaten bu elbiseleri görünce kızımın giymesini çok istedim. Herkese teşekkür ederim. Ben ilk günden beri bu evlilik nedeniyle çok memnunum. Kurtuluş’un ailesi de çok iyi çok iyi insanlar. Hiçbir endişem yok. Bütün misafirlere de teşekkür ederim” diye konuştu. 

Damadın yengesi Gülsüm Çapraz da şunları söyledi. “Çok güzel bir duygu. Biz ailesi olarak Kurtuluş’u kırmak istemedik.  Allah mesut etsin. Düğünümüze gelen misafirlere de teşekkür ederiz. Biz tercüman aracılığı ile anlaşıyoruz. Bir birimiz anlamasak da çok iyi insanlar olduğunu biliyoruz. Hoş gelmişler”

Sağdıç Necip Çarpaz ise bu mutlu günlerinde kendilerini yanlız bırakmayan herkese teşekkür etti. 

Çift düğünden sonra Çin'de yaşamlarını sürdürecek.

5-154.jpg

1-335.jpg2-313.jpg3-242.jpg4-212.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.