Yüksekova'da 600 öğrenciye eşofman takımı verildi

Yüksekova'da 600 öğrenciye eşofman takımı verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Belediye Spor Kulübünün Yaz Futbol Okulunda eğitim gören 600 öğrenciye eşofman takımı verildi.

Yüksekova Belediyesi Spor Kulübünün Yaz Futbol Okulunda eğitim gören 06-19 arası yaş grubu 600 öğrenciye, eşofman takımı hediye edildi.

Öğrencilere eşofman takımını Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İl Jandarma Komutan yardımcısı Gönen Süslü, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Saraç, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve Spor Kulübü Başkanı Fevzi Yıldırım verdi.

Yoğun talebin olduğu yaz okulunda geleceğin başarılı sporcularının yetişmesine fırsat tanınıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte başlatılan futbol eğitimi okulların açılmasıyla son bulacak.
"Çocuklarımızın geleceği için ne yaparsak azdır" diyen Kaşıkçı, “Özellikle yaz sporu okullarına Gençlik ve Spor bakanlığımız çok önem veriyor. Biz de bu kapsamda yaz sporu okullarında gençlerimizin boş zamanlarını sportif etkinliklerde değerlendirmeleri için teşvik amaçlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın daha önce göndermiş olduğu malzemeleri dağıttık. Bugün de Yüksekova Kaymakamlığı olarak Belediyemizin Spor Kulübü çatısı altında eğitim alan 600 öğrenciye eşofman takımı verdik. Gençlerimize destek olmak istedik. Spora teşvik etmeyi amaçladık. Yüksekova’da artık değişim ve dönüşüm dönemine gireceğiz dedik. Bu hedef doğrultusunda gençlerimiz de spora yönelsin yeteneklerini keşfetsinler istedik ve bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızı da belirtmek isterim. Belediye spor kulübümüz, ilçe gençlik spor müdürlüğümüz ve tüm kurumlarımızın iş birliği ile böyle bir organizasyon yaptık. Bu stadımızda gençlerimizin 7-24 saat antrenman yapması, sportif faaliyetlerde bulunması anlamında da hem Yüksekova Belediye Spor Kulübü hem de gençlik spor müdürlüğümüz ortaklaşa çalışmalarını yürütüyorlar. Böyle güzel çalışmalar yürüttükleri için kendilerine de teşekkür ediyorum. Bizim derdimiz gençlerimizin her alanda en iyi şekilde eğitim almalarıdır. Gençlerimizin en iyi şekilde sosyal faaliyetlerden faydalanmalarını istiyoruz. Bu desteklerimiz bu teşviklerimiz önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Yüksekova'daki çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Verilen desteği anlamlı bulduklarını ve bundan memnun olduklarını dile getiren Yüksekova Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fevzi Yıldırım ise, gelen heyete teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.