Yüksekova'da 53. Kütüphaneler haftası etkinlikleri

Yüksekova'da 53. Kütüphaneler haftası etkinlikleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 53. kütüphanecilik haftası kapsamında etkinlikler düzenledi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Güngör mahallesinde bulunan Avaşin Parkında 53. Kütüphanecilik haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Avaşin Parkı Kütüphanesinde İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlik şiir, müzik dinletisi ile devam etti.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Uslu ve kurum amirlerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı” Bizim gençlik dönemimize baktığımız zaman hocalarımız bize ödev verdiğin de bütün ödevleri kütüphanelere gidip, bir araştırma yapmak için mutlaka kütüphanede olmanız gerekiyordu. Hele ki kütüphanecinizde biraz daha dışarı çıkarmanıza izin vermiyorsa sabahtan akşama kadar oturup onu elle yazmanız lazım. Öyle bir dönemden artık internet çağına girdik, internet çağında sisteme yazdığınız an karşınıza hazır bir sürü bilgi. Birkaç dakika içerisinde, birkaç günde yapacağınız işi, birkaç dakika da toparlıyorsunuz” dedi.

"OKUMANIN ÖNEMİ, KIYMETİ, DEĞERİ HİÇBİR ZAMAN SONLANMIYOR"

Bu gelişim ve dönüşüm sürecinde de kitabın ve okumanın yerini hiçbir şeyin dolduramadığını söyleyen Kaşıkçı,” İnsanoğlunun teknolojide ne kadar gelişirse gelişsin, ne kadar değişim yaşarsak yaşayalım, insanoğlunun farklı bir şey oluşturamadığı tek alan kitap, internete yüklediğiniz her şey kitaplardan alınan yazılı metinlerden alınan konular.  Dolayısıyla okumanın önemi, kıymeti, değeri hiçbir zaman sonlanmıyor ve bitme ihtimalide yok. Şuan sahip olduğumuz imkanlar devletimizin, okullara sağladığı imkanlar bizim öğrencilik zamanımızla kıyas daha edilmez. Üniversiteye başladığımız zaman öğretmenlerimiz tahtaya klavyeyi çizerek şu tuş şu işe yarar, tahtadan anlattığı bir dönem yaşadık” dedi.

"HER İLİMİZDE ÜNİVERSİTEMİZ VAR"

Bütün mahallesinde, bütün köyünde, mezrasında artık ilkokulu, ortaokulu, lisesi olmayan yerimiz yok diyen Kaşıkçı, “ Eğitimde yüzde yüz, bütün illerde üniversite bunun yanında da özel üniversitelerle birlikte o bir üniversiteden bir tanesinde 200'ün üzerinde bir rakama ulaştık ve geldiği hedef şu, şampiyonlar liginde oynuyoruz ilk 20'de, ekonomi'de ilk 15'teyiz ama Türkiye Cumhuriyeti devleti diyor ki 100. Yılında 2023'te artık ben bu şampiyonlar liginin ilk 10'da olmak zorundayım.  İlk 10'da olursam artık kimsenin bu ülkeye yan bakma şansı yok” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çeşitli alanlarda birincilik kazanan öğrencilere Kaymakam Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Kurdoğlu ve ilçe Emniyet Müdürü Uslu tarafından hediyeler verildi.
Etkinlik, Avaşin Parkı bahçesinde ki resim segisi gezildikten sonra son buldu. 

44be6b011917afb7467ea6d2d05e8f67.jpg

Kaynak:Yüksekovahalkınsesigazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.