Yüksekova'da 25 kişiye işgaliye tebligatı

Yüksekova'da 25 kişiye işgaliye tebligatı

Yüksekova Belediyesi, İpek Yolu ve Pizok Deresi güzergahlarında, kaldırım ve dere yatağında yapıları bulunan 25 vatandaşa yapıları kaldırmaları için tebligat gönderdi.

Yüksekova Belediyesi ve Karayolları tarafından Uluslararası İpek Yolu güzergahında başlanması planlanan kaldırım çalışmaları ile Pizok Deresi güzergahında yapılacak iyileştirme çalışmaları için yapılan etüd sonucunda bu bölgelerde “kaldırım işgali” yaptığı belirlenen ve dere yatağı üzerinde yapıları bulunan 25 vatandaşa yapıları kaldırmaları için tebligat gönderildi.

 Yüksekova Belediyesi’nden yapılan açıklamada İpek Yolu’nun Akçalı (Xilxês) Köyü ve Küçük Sanayi Sitesi arasında kalan kısmında yapılacak olan kaldırım çalışmaları için, yapıları kaldırım sınırları içinde olan vatandaşlara ve Pizok Deresi yatağının şehir içinde kalan kısmında yapıları bulunan vatandaşlara söz konusu yapıların kaldırılması için tebligat gönderildiği, bu yapıların 1 Haziran 2020 tarihine kadar kaldırılmaması durumunda ise zabıta ekiplerinin yapıları kaldıracağı belirtildi.

Açıklamada yapıların zabıtalar tarafından kaldırılması durumunda yapılacak masrafların yapı sahiplerinden tahsil edileceği ve haklarında cezai işlem uygulanacağı da belirtildi. Açıklamanın devamında vatandaşlardan “gelişi güzel” yapı yapmamaları, yapılan tüm kazı ve inşaat işlerinin belediyeye bildirmeleri istenirken, aksi durumda yapılan işlerin “Ruhsatsız Yapı” statüsünde olacağı ve gerekli yıkım işlemleri ile birlikte cezai işlem de uygulanacağı belirtildi. (Yüksekova Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.