Yüksekova'da 2 Kişi Tutuklandı

Yüksekova'da 2 Kişi Tutuklandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kadıköy köyü muhtarı Nurettin Altun’un öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 zanlı yakalandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklama şöyle, Hakkari Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığının yaptığı kapsamlı çalışmalar neticesinde; Yüksekova ilçesine bağlı Kadıköy köyü muhtarı Nurettin Altun'un, 17 Ağustos 2017 günü Basamak mezrası kırsalında PKK/KCK bölücü terör örgütü mensupları tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğinin 2017/2348 sayılı kararı ile aranan bölücü terör örgütünün işbirlikçileri Ferhat Ş. ve Nezmi Ş. isimli şahısların, 07 Aralık 2017 günü saat 11.20 sıralarında Yüksekova ilçe merkezinde yakalandığı belirtildi. Yakalanan şahıslardan Nezmi Ş. hakkında ayrıca, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan ve 01.06.2017 tarihinde Yüksekova ilçesinde Necmettin Atsız'ın öldürülmesi olayının şüphelisi olarak arama kararı bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bu itibarla, güvenlik güçlerimiz; çok kapsamlı ve bir o kadar da hassas çalışmalar sonucunda, şüphelilerin yerini tespit etmiş, yakalamış, delilleriyle birlikte gereğinin ifası için adalete teslim etmek suretiyle, muhtarımıza yapılan bu hain saldırının aydınlatılmasında çok önemli bir adım atmışlardır. Bütün güvenlik güçlerimiz, ilimizin huzuru ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz, Yüce Milletimizden aldıkları güçle yorulmaksızın çalışmaya devam etmektedirler. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.