Yüksekova'da 1256 konut için kura çekildi!

Yüksekova'da 1256 konut için kura çekildi!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde 2016 yılındaki yasak döneminde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen 3 bin 63 konuttan yapımı biten bin 256'sı yapılan kura çekimiyle hak sahiplerine dağıtıldı.

Yüksekova ilçesinde Toplu Konut İdaresince (TOKİ)  yaptırılan 3 bin 63 konuttan yapımı tamamlanan bin 256'sının belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Esenyurt Mahallesi'nde yapımı biten konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen kura çekimine Vali Yardımcısı İdris KOÇoç, Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar, 2016'da ağır hasar gören evlerin tespit ettiklerini söyledi. .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığınca Yüksekova ilçesinde 5 bölgede 3 bin 63 konut, 132 iş yeri, 2 taziye evi ve 2 caminin yapımı için 2016 yılında ihale yapıldığını anlatan Yakar, şunları söyledi:"Birinci ve ikinci etabı biten bin 256 konut tamamlanmış olup evleri hasar gören ve bu bölgelerde ev almak isteyen mağdur vatandaşlarımız için Yüksekova Noterince hak ve hakkaniyet çerçevesinde, şeffaf şekilde kura çekimi yapılacaktır. Noter huzurunda çekilecek kura sonuçlarına göre hak sahipliğini kazanan vatandaşlarımıza konutları teslim edilecektir. Buradaki çalışmalarda emeği geçen öncelikle devlet büyüklerimize, sahada gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum."Okunan duanın ardından noter huzurunda hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı."

Daha sonra yapılan duanın ardından noter huzurunda hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekimi sonucunda terör mağduru bin 256 vatandaşımız yeni yuvalarına kavuştu.

1-20190921223023.jpg2-20190921223023.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum