Yüksekova ve Şemdinli Öğrencilerin günahı ne?

Yüksekova ve Şemdinli Öğrencilerin günahı ne?

Hakkari-Van karayolunun 4 ayrı noktasına çığ düşmesi nedeniyle Yüksekova ve Şemdinli'den açıköğretim sınavları için Hakkari merkeze gelen öğrenciler sınava yetişemedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Atatürk Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesinde eğitim gören Yüksekova ve Şemdinlili
öğrenciler Hakkari-Van karayoluna düşen Çığ nedeniyle sınava giremediler.

Sabah saatlerinde Hakkari'de yapılacak olan sınava girmek için yola koyulan öğrenciler kar yağışı nedeniyle yolun birçok noktasına inen çığlar nedeniyle yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 3 saat yolun açılmasını bekleyen öğrenciler Hakkari Merkeze vardıklarında sınav başlamıştı. Geç kaldıkları gerekçesiyle sınava alınmayan Yüksekova ve Şemdinlili öğrenciler duruma tepki gösterdi. 

"Düşen çığların altında da kalabilirdik" diyen öğrenciler, "Eğitim için neredeyse ölümle dans ediyoruz. Yüzlerce kilometre yol, çığ ve heyelan tehlikeleri altında yaşadığımız yoğun strestle sınava yetişsek bile ne kadar sağlıklı olur ki? Aynı sorunu üniversite sınavlarına giren öğrencilerde yaşıyor, Yıllardır  "Açıköğretim ve üniversiteye giriş sınavları Yüksekova'da da yapılsın" taleplerimizi görmüyorlar diyerek duruma artık bir çözüm getirilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.