Yüksekova Sarıtaş Tüneli tamamlandı

Yüksekova Sarıtaş Tüneli tamamlandı

Yüksekova'da yapımı tamamlanan Dilimli Barajı’nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Esendere ana karayolu, yeni yol güzergahına kavuştu. Yeni yol güzergahlarının önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Dilimli Barajı'nın 5 köy ve Esendere ana karayolunu sular altında bırakması nedeniyle yol güzergâhları değişti.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen yeni yol güzergahları ASL şirketi tarafından yapımı tamamlandı.

Kısa bir süre içinde yapılan yol ve tünel çalışmaları önümüzdeki günlerde hizmete vermeye başlayacağı belirtildi.

6 kilometrelik Esendere ana karayolu yolu ve Sarıtaş Tüneli, 3 aylık çalışmalar sonucunda, asfaltlanarak hizmete hazır hele getirildi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili Yüksekova Haber muhabirine açıklama yapan ASL şirketi saha mühendisi Muhacir Gezen, Dilimli Barajı'nın eski yolu sular altında kalması nedeniyle yeni yol güzergahı ve tünel inşa ettiklerini söyledi.

Yeni yapılan yolun güzergahlarının menfezleriyle, sanat yapılarıyla, viyadüküyle ve tüneliyle beraber ekibin yoğun çalışmasıyla önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirten Gezen, “Bu yol daha önce Devlet Su İşleri elindeydi. 3 ay önce bu yolu Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından bize devrettiler. Biz de ASL şirketi olarak kısa bir süre zarfında yoğun çapa ve çalışmalar sonucunda birkaç güne kadar 6.5 kilometre yol içinde bir tünel ve iki tane viyadüküyle kara yollarına teslim edeceğiz.” dedi. (Yüksekovahaber)

1-860.jpgdlimli.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.