Yüksekova Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün Şubat ayı mutad toplantısı yapıldı

Yüksekova Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün Şubat ayı mutad toplantısı yapıldı

Yüksekova Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan değerlendirme toplantısı Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde Kaymakam Kaşıkçı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Şubat ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçe Müftüsü Şakir Şahin ve Müftülük personeli katıldı.

Ülkemizin geçirmiş olduğu ve atlatmış olduğu zorlukların ardından genel aydınlık, genel güzellik her zaman ülkemizde var olmuştur diyen Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, “Bu ülkede 15 Temmuz yaşandı bizler dini alandaki boşluğu dolduramadığımız için birileri orayı işgal etmek istedi. Biz toplumumuzu ne kadar iyi yetiştirirsek ne kadar iyi yönlendirirsek devletimizin arasına vatan hainlerinin girme şansı olmayacaktır. Bizler uyanık olmak durumundayız. İnsanımızı, gençlerimizi yetiştirmek ve yönlendirmek durumundayız. Kısacası din görevlisi arkadaşlarımıza büyük görev düşüyor”

‘Kur-an Kursu kursiyerlerimizin sayılarını arttırmamız lazım’

Kaymakam Kaşıkçı “Değerli arkadaşlar Yüksekova’nın yaklaşık 120 bin nüfusu var ama tabloya baktığımız zaman Kur-an kursu sayımız, kursiyer öğrenci sayımız ortalama 4 bini geçmiyor. Biz bu sayıyı yükseltmek zorundayız. İnsanımıza, çocuklarımıza ulaşmak zorundayız. Biz her zaman en iyisini yapmak zorundayız. Herhangi bir kurumumuza ait lojman, okul benzeri aklınıza gelebilecek ne varsa eğer boşsa buralara Kur-an kurslarının açılması için ya da din görevlisi arkadaşların kullanması için çalışma başlatmalıyız. Bununla beraber Kur-an kursu ve kursiyer öğrenci sayımızı artırmış olacağız. Yüksekova’da bir tane İmam Hatip Okulu var. Eksik olan okul binaları bittikten sonra ikincisini de açacağız inşallah. Mahallemizdeki çocuklarımızın durumu ne, okullardaki durumları ne, neler yapıyorlar bunları takip etmemiz lazım. Bunun için çocuklarımıza daha çok yönelmemiz lazım onlara sahip çıkmamız lazım yoksa birileri gelip onları yetiştiriyor ve çok farklı alanlara yönlendiriyor. Bunların önüne geçmek zorundayız.  Sizlerin, devletin bu güne kadar yetiştirdiği kaç tane adam terörist oldu. Bunların önünü kesmek için daha çok takipçisi olmamız lazım”

‘Her şey Çocuklarımızın Geleceği İçin’

Kaymakam Kaşıkçı “Özellikle caminin bahçesinde top oynayan çocukların camiye herhangi bir zararı olmaz bırakın oynasınlar. Gençlerimize ve çocuklarımıza camiyi ve dinimizi sevdirmemiz lazım. Biz küçük yaşta çocuklarımıza camiyi ve dinimizi sevdiremezsek daha sonra şansımız olmayacaktır. Sadece ve sadece yaşlılarımıza hitap eden bir cami olsun mantığından kurtulmamız gerekir. Anlayacağınız camilerimizi bir sosyal alan haline dönüştürmemiz gerekir. Yani çocuklarımız ve gelecekleri için hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız” dedi.

unnamed-(1)-125.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.