Yüksekova İpek Yolu Caddesi'ne üst geçit

Yüksekova İpek Yolu Caddesi'ne üst geçit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, öğrenciler ve vatandaşlar için üst geçit inşaatına başladı.

İlçenin Yeni Mahalle ile Esenyurt Mahalleri arasında bulunan öğrenci ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı İpek Yolu Caddes üst geçit inşaatına başlandı.
 
Üst geçidin yol güzergâhında bulunan birçok okulun öğrencileri ve yayalar için karşıdan karşıya geçmesini rahatlatlatması bekleniyor. 
 
Çalışmalar ile ilgili açıklama yapan firma yetkilisi Alpaslan Ekinci, geçidin kardan ve yağmurdan koruyacak şekilde tasarlandığını belirterek, “Betonuna başladık. Bir hafta içinde beton işi bitecek.  Bir buçuk ay içerisinde de çelik demiri gelip montajı olacak. Cıvatalarla contalayıp kış gelmeden öğrencilerin hizmetine girecek” dedi.
 
Geçidin yapılması için uzun bir süre önce müracaat yaptıklarını söyleyen Yeni Mahalle muhtarı Kerem Demir, “Burası uluslar arası bir yoldur. Bu yolda defalarca kazalar yaşandı. Şimdiye kadar 10’a yakın cana mal oldu. Şu anda bu sorunlara çare olacak bir üst geçidin çalışmalarına başladılar. Biz daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı’na Dağlıca Caddesi’ne de bir üst geçidin yapılması gerektiğini belirttik. Orada da yayaların geçişleri için üst geçit gerekli ve kazaların önüne geçilmesi gerek. Biz yetkililerimizden yeni bir üst geçit haberini beklemekteyiz. Dağlıca Caddesi’ne de bir geçit geçidin yapılacağından eminiz. Başta Karayolları Bölge Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 
İpek Yolu Caddesi üzerinde bugüne kadar yaklaşık 10 kişin hayatını kaybettiğini belirten Esenyurt Mahalle muhtarı Selim Genç ise, cadde üzerinde birden fazla okulun bulunmasından dolayı çoğu kazaların ölümle sonuçlandığını söyledi.
 
Esenyurt ve Yeni Mahalleyi bağlayan kavşakta üst geçidin bulunmasının şart olduğunu belirten Genç, “iki yıl önce üst geçit için girişimlere başladık. Van 11. Bölge Karayolları Müdürümüz ile bir görüşmemiz oldu. Buraya bir üst geçidin yapılmasının şart olduğunu söyledik. Eğer üst geçitler yapılırsa kazaların ve ölümlerin önüne geçeriz.” Dedi
 
İlk defa bir üst geçidin yapıldığını belirten öğrenci Aynur Aksu, üst geçit sayesinde ölümlerin önüne geçilebileceğini belirterek, “Başka yerlerde bu tür üst geçitler görüyorduk. Keşke bizim şehrimizde de yapılsa diyorduk. Geçtiğimiz günlerde de burada bir trafik kazası yaşandı. Kazada bir çocuk hayatını kaybetti. Eğer üst geçit olsaydı belki o çocuk ölmeyebilirdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.