'Yüksekova için çalışmaları başlattık'

'Yüksekova için çalışmaları başlattık'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Sene sonuna kadar teröristlerin mağdur ettiği her vatandaşın evini, ki sayısı 30 bini aşıyor, alt yapısı ile üst yapısı ile verebilecek durumdayız' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehircilik Şurası açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Özhaseki, Şehircilik Şurası'nı oluşturan komisyonlarda alanında ehil bilim insanları, kamu kurumlarının uzmanları, belediyeler, kamu kuruluşlarından uzmanlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile meslek örgütlerinin mensuplarının olacağını kaydetti.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok alanda çalışmalar yürütüyor ve önemli yatırımları bir bir hayata geçiriyoruz” diyen Bakan Özhaseki, yapılan çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“Türkiye düşmanlarının maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin çukur siyaseti ile tahrip ettiği şehirlerimizde bakanlığımız önemli çalışmalar yürütmektedir. Güvenlik güçlerimiz teröristlere dünyayı dar ederken, biz de kadim topraklarımızı sevgi ve kardeşlik ile ihya ediyoruz. Bu kapsamda başta Diyarbakır Sur olmak üzere Şırnak, Cizre, İdil, Silopi, Yüksekova ve Nusaybin'de çalışmalar başlattık. Sur'da evi yıkılan herkese bugün hazır ev verebilecek durumdayız. Silopi ve İdil'de 3 ay içerisinde herkesin evini teslim edebilecek durumdayız. Sene sonuna kadar teröristlerin mağdur ettiği her vatandaşın evini, ki sayısı 30 bini aşıyor, alt yapısı ile üst yapısı ile verebilecek durumdayız.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.