Yüksekova Havalimanı 10 ayda, 128 bin 850 yolcuyu ağırladı

Yüksekova Havalimanı 10 ayda, 128 bin 850 yolcuyu ağırladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'ndan 10 ayda, 128 bin 850 kişi yolculuk etti.

 26 Mayıs 2015'te açılışı gerçekleştirilen ancak yaklaşık 3 ay sonra bir süre uçuşlara kapatılan, Geçen yıl 9 Eylül'de tekrar hizmete giren Selahaddin Eyyubi Havalimanı, bölge ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlıyor.

Bu yıl ekim ayındaki iç hat yolcu sayısı, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 33 artışla 17 bin 949 yolcuya ulaştı.

Ekim ayında uçak seferleri, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 artarak, 124 oldu, yük trafiği ise 177 ton olarak gerçekleşti. Havalimanından, önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 501 artışla 128 bin 850 yolcu hizmet aldı. Toplam uçak seferi de yüzde 465 artış ile bin 39'a ulaştı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mahmut Kaşıkçı, Havalimanının yapım aşamasında karşılaşılan zorluklara rağmen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümetin kararlı tutumu ile bölge insanının hizmetine sunulduğunu, Uçak seferlerinin önceki yıla göre arttığını' söyledi.

 Kaymakam Kaşıkçı, Uçak seferlerimiz Ankara'ya, İstanbul'a haftanın yedi gün seferlerimiz, uçaklarımızda boş yer olmayacak şekliyle devam ediyor. Önümüzdeki dönemde uçak seferlerimizi farklı noktalara taşımak, farklı uçuş noktaları belirlemek üzere ilgili firmalarımız da çalışıyor." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.