Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında Rütbe Terfi Töreni düzenlendi

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında Rütbe Terfi Töreni düzenlendi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında düzenlenen Rütbe Terfi Töreni’ne katıldı.

Yüksek Askeri Şura’da alınan kararla Şemdinli 34.Hudut Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Rafet Kılıç, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Yasin Kalın ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nuri Öztürk Tuğgeneralliğe terfi ederken bazı subay, astsubay ve uzman çavuşlar da bir üst rütbeye terfi etti.

Meslek hayatındaki müstesna anlardan birini yaşadığını belirten Vali Toprak, şunları kaydetti:

'Bildiğiniz gibi geçen hafta da İlimiz genelinde Sancak Devir-Teslim Törenlerine Sayın Tümen Komutanımızla katıldık. Şemdinli’den başlayıp Dağ Komando Tugayı akabinde de Çukurca Tugay Komutanlığı’nda bu onurlu şaşalı ve insanı duygulandıran törenlere katılma imkanı bulduk. Kökleri 2.000 yıldan fazlaya dayanan her bir ferdini gördüğümüzde, geçiş törenlerine şahit olduğumuzda gözlerimizi yaşartan bu göz bebeği kurumumuz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her törenine katılmak beni Kaymakamlığı’nın ilk günlerinden beri büyük bir heyecana sevkeder. Tabiri caizse gözyaşlarımı tutmak için savaş sarf ederim. Geçen hafta da gerçekten birbirinden duygulu birbirinden heyecanlı çakı gibi askerlerimizin komutanlarımızın devir-teslim törenlerine şahitlik ettik. Burada iki yıllık görev sürelerinde gece gündüz demeden kar, kış, soğuk, sıcak rakım yüksek demeden zorluklar karşısında söylenmeden verilen görevleri yapmak için canla başla çalışan 3 tane kahraman Generalimizi yolcu ettik. Onların yerine de gerek özgeçmişleri okunduğunda gerekse bu bir hafta 10 günlük süreç içerisinde edindiğimiz izlenimlere göre gerçekten kendilerinden önce burada görev icra eden komutanlardan devraldıkları bu kutsal vazifeyi aynı heyecan cesaret ve kararlılıkla yürütecek yeni komutanlarımız ilimize gelmiş bulunuyorlar. Bu coğrafyada bu görevleri icra etmek bu terfilere layık olmak başlı başına bir ayrıcalıktır. Her noktası birbirinden fazla zorluk içeren birbirinden fazla fedakarlık gerektiren bir bölgede görev icra ediyoruz. Bu görevlerinde en zor kısmını icra eden siz kahraman subay, astsubay, uzman çavuş, Mehmetçiklerimiz, jandarma ve emniyet güçlerimizsiniz. Bu bölgelerde alınan bu terfiler, icra edilen görevler inanıyorum ki öncelikle kendiniz için büyük bir gurur vesilesidir. Hayatınız boyunca anlatacağınız kahramanlıklar sergiliyorsunuz. Çünkü bu her yer içinde böyle, Hakkari için de böyle ülkemizin dört köşesinde ki 80 milyon için de böyledir.Üs bölgelerinde bulunan askeri birliklere, emniyet teşkilatımız ve korucularımıza yapmış olduğum ziyaretlerde nasıl teşekkür edeceğimizi şükran duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi bilemiyoruz. Çünkü bunun vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi haricinde bir açıklaması yoktur. Zaman ve yerine göre 20-30 gün normal şartlarda bir insanın bir gün bile yaşayamayacağı noktalarda, üs bölgelerinde hayatlarınızı da riske atma pahasına görev yapıyorsunuz. Buradaki görev süremiz boyunca aynı dayanışma içerisinde ve aynı görev anlayışı içerisinde işbirliği içerisinde çalışmalarımıza da devam edeceğimizin taahhüdünü buradan sizlere iletmek istiyorum. Bu duygular içerisinde buradaki bütün kahraman Mehmetçiklerimizin, Jandarmamızın polisimiz ve korucularımızın gözlerinden öpüyor, hepsini Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

 Rütbe Terfi Töreni verilen kokteyl ile sona erdi.

8-103.jpg12-054.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.