YSK'dan referandum itirazlarına ret!

YSK'dan referandum itirazlarına ret!

YSK 16 Nisan referandumuna ilişkin itirazları 10'a 1 oyla reddetti. CHP kararı, AYM ve AİHM'e taşımaya hazırlanıyor...

 Yüksek Seçim Kurulu, referandumla ilgili yapılan tüm itirazları reddetti. Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı yapılan başvurular için verilen karara 11 üyeden sadece Cengiz Topaktaş karşı çıktı. Kararda, “16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylamasının tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler, bugün 10.30’da başlayan YSK toplantısında görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde, her üç talebe ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin red, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir” denildi. YSK kararları kesin ve itiraz edilemiyor.

TEZCAN: HUKUKSAL YOLUMUZU BELİRLEYECEĞİZ

Daha önce itirazın reddi durumunda AİHM’e gideceğini açıklayan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan kararın ardından CNN Türk’e yaptığı açıklamada, “O sabah pusulalar eksik çıktı. Bize ‘paketleme hatası’ dediler ama meğer demokrasiyi paketliyorlarmış. Daha sonra bu pusulalara evet mührü vurulup sandığa atıldı” dedi. Tezcan, “Bunu bile incelemediler. Evet verenin iradesine de gölge düşürdüler. Gerekçeli kararı gördükten sonra Anayasa Mahkemesi ve AİHM dahil tüm süreci hukukçularımızla görüşüp yol haritamızı açıklayacağız” dedi.

ÖNCE AYM SONRA AİHM

CHP Yüksek Seçim Kurulu üyesi Mehmet Hadimi Yakuoğlu, ise YSK’nın referandumun iptaline ilişkin başvuruları reddetmesinin ardından çıkışta açıklamalarda bulundu. YSK’nın Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi’nin referandumun iptal istemini 10’a karşı 1 oy ile reddettiğini belirten Yakupoğlu, şöyle devam etti:
“Ancak gerekçeli kararın yazılması elbette ki zaman alacaktır. Öncelikle Anayasa Mahkemesi, ondan sonrada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar bunu götürmek zorundayız. Çünkü biz ‘hayır’a oy veren yüzde 49 seçmenin tüm sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

ekran-alintisi-028.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.