YSK, mazbatayı Ahmet Türk’e veriyor!

YSK, mazbatayı Ahmet Türk’e veriyor!

Ahmet Türk’ten ‘HDP eş başkanı’ adaylığına ilişkin açıklamaYSK, HDP’den Mardin Belediye Başkanlığı’na seçilen Ahmet Türk’e mazbata verilmesini kararlaştırdı. Türk’ün mazbatasının yarın verilmesi planlanıyor.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 56,24 oy alarak Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk’ün “KHK ile görevinden alındığını” belirten Ak Partu Mardin İl Örgütü, mazbatanın ikinci en fazla oyu alana yani yüzde 38,53 oy alan Ak Part’nin Adayı Mehmet Vejdi Kahraman’a verilmesini istemişti.

Ak Parti Mardin İl Örgütü tarafından YSK’ya verilen itiraz dilekçesinde Türk’ün tutuklu olduğu sırada sağlık nedenleriyle tahliye edildiği hatırlatılarak, “Durumunun elverişli olması halinde tekrar tutuklanarak cezaevine gönderileceği aşikardır. İş bu halde kamu hizmeti kesintiye uğrayacaktır” ifadelerine yer verilmişti. Türk’ün sağlık durumunun hapishanede kalamayacak derecede kötü olmasından dolayı belediye başkanlığını yapmasının sakıncalı olduğu iddia edilen dilekçede, “Terör yönünden kritik bir bölgede bulunan Mardin’in belediye başkanlığını layıkıyla ne derece ifa edebileceği kuşkuludur… Ahmet Türk’ün sağlık durumu Mardin Belediye Başkanlığı gibi zor bir görevi ifa edebilecek derecede iyi ise tekrardan tutuklanması ile cezaevine konulması söz konusu olacaktır” denilmişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.