YPG, o bölgeye ağır silahlar sevk ediyor

YPG, o bölgeye ağır silahlar sevk ediyor

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve YPG'nin kontrolündeki Afrin kentine, Türk Askeri ve ÖSO güçlerinin operasyon yapacağı konuşulurken, Sputnik Afrin sınırındaki gelişmeleri gözlemledi.

Edinilen bilgiere göre; TSK, YPG'nin elindeki Afrin kentine bağlı Telrıfat kasabası ile Mınig askeri üssü'nü almak için operasyon hazırlıkları yapıyor. Operasyon hazırlıkları nedeniyle, Afrin-Kilis sınırının hareketli olduğu görüldü.

Sputnik, Afrin-Kilis sınırında gelişmeleri gözlemledi. Türk Askeri sınırda eli tetikte beklerken, Türkiye sınır hatı boyunca zırhlı araçlarını ve askerlerini konuşlandırdı. Sınırdaki önlemler üst seviyeye çıkartılırken, asker sınır hattından sınırın Suriye tarafını güvenlik kameralarıyla 24 saat izliyor.

YPG, AFRİN BÖLGESİNE AĞIR SİLAHLAR SEVK EDİYOR

YPG de Afrin Türkiye sınırına yakın bölgelere güçlerini sevkederek, bölgeye ağır silahlar, havan topları, roketatarlar, ısı güdümlü füzeler ve militan sevki yaptığı öğrenildi.

Yaşanan hareketlilik nedeniyle, Kilis tarafında sınıra yakın olan bölgede oturan köylüler tedirgin. Can güvenliği nedeniyle konuşmak istemediklerini belirten köylüler, olası bir savaşta kendilerinin olumsuz etkileneceğini dile getiriyor.

DUVAR ÖRÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Sınırda bir yandan asker takviyesi devam ederken, bir yandan da Türkiye güvenlik amacıyla sınırda duvar örmeye devam ediyor. Sınırda Türkiye'ye bağlı heronlar da uçuş yaparken, sınır hattı boyunca yoğun güvenlik önlemleri alınıyor ve basın mensupları dahil kimsenin sınıra yaklaşmasına izin verilmiyor.

1029100232.jpg1029100191.jpg

Kaynak:Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.