Yolda bulduğu 200 bin doların sahibini arıyor

Yolda bulduğu 200 bin doların sahibini arıyor

Yolda bulduğu poşetin içerisinde yaklaşık 200 bin dolar bulan işçi Ali Fettah Hüseyin, paranın sahibinden gelip “emanetini” almasını istedi. Hüseyin, herhangi bir ödül beklemediğini söyledi.

Süleymaniye’nin Karezewişk mahallesinde ikamet eden Ali Fettah Hüseyin adlı işçi, bugün sabah saatlerinde yolda yaklaşık 200 bin dolar para buldu.

 Hüseyin, “Bugün sabah bir yakınımızın taziyesi için camiye giderken  Baxan Bank ile Cami arasındaki yolda bir poşet buldum. Poşetin çöp olduğunu sandım ve kaldırıp çöpe atmak istedim. Fakat para olduğunu gördüm” dedi.

Poşeti açıp kontrol ettiğini, sahibine ait bir belge aradığını söyleyen Hüseyin, “Poşetin içerisinde sadece dolar ve euro vardı. Herhangi bir belge yoktu. Namazdan sonra paranın sahte olup olmadığından emin olmak için dövizcilere gösterdim. Sahte olmadıklarından emin olduktan sonra da sosyal medya üzerinden sahibinin gelip emanetini alması için çağrıda bulundum” diye konuştu.

“İşçiyim ama hiç bir mükafat beklemiyorum”

Yaşı ilerlemesine rağmen işçilik yaparak hayatını kazandığını belirten Ali Fettah Hüseyin, “İşçiyim, çok şükür geçimimi emeğimle sağlıyorum. Ne benim ne de evlatlarımın bir ihtiyacı yok. Zaten ne ben, ne eşim ve ne de çocuklarım böyle bulunmuş bir paraya tenezzül eder. Hiç kimseden bir karşılık beklemiyorum. Paranın sahibi birine mükafat vermeyi düşünecekse de yoksul komşularımız var, onlara bağışta bulunabilir” ifadelerini kullandı.

Ali Fettah Hüseyin, durumu polise bildirmeden önce sosyal medya ve basından duyurduğunu belirterek, “Sahibi kimse gelip emanetini benden alsın. Bunu kimsenin hatırına da yapmıyorum sadece Allah hatırı için yapıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum