YKS'de baraj düşürüldü

YKS'de baraj düşürüldü

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın Temel Yeterlilik Testi'nde baraj 140'a, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi'nde ise 170'e düşürüldü.

 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj puanının düşürülmesi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan çalışmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararını verdi.

Konuyla ilgili paylaşım yapan Erdoğan, "Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.

Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) baraj puanı 150, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) uygulanan baraj puanı ise 180 olarak uygulanıyordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TYT baraj puanının 140'a, AYT baraj puanının da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım" demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.