YKS Hakkari birincisi Teknokent Koleji'nden

YKS Hakkari birincisi Teknokent Koleji'nden

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Teknokent Koleji 12. Sınıf öğrencisi Sozdar Demiroğlu ise 493 puan ile Hakkari birincisi oldu. YKS’nin Hakkari şampiyonu başarısının sırrını açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

ÖSYM tarafından bu yıl pandemi gölgesinde gerçekleştirilen YKS sonuçları açıklandı. Türkiye’de YKS birincileri 5 faklı ilden çıkarken, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) sayısal Hakkari birincisi Sozdar Demiroğlu adlı öğrenci oldu.

Özel Teknokent Koleji 12. Sınıf öğrencisi Sozdar Demiroğlu başarısının sırrını Hakkari Objektif Habere açıklarken, Teknokent Koleji de Demiroğlu’nu ödüllendirdi. 

Özel Teknokent Koleji Müdürü Levent Duman, YKS sayısal il birincisi çıkartmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “YKS’de sayısal Hakkari il birincisi öğrencimiz Sozdar Demiroğlu olmuştur. Öğrencimizin hayali zaten tıp fakültesiydi. İnşallah güzel bir tıp fakültesine göndereceğiz, güzel bir üniversiteye göndereceğiz. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim. Hakkari Teknokent Koleji ailesine hayırlı olsun. Şimdiden öğrencimize başarılar dilerim” diye konuştu. 

Başarısının sırrını anlatan YKS Hakkari İl Birincisi Sozdar Demiroğlu ise, pandemiye rağmen sınava düzenli ve günlük olarak çalıştığını söyledi. 

Hedefinin tıp fakültesi olduğunu belirten Demiroğlu, “Hakkari Teknokent Kolejinde okuyorum. 12. Sınıf öğrencisiyim. YKS sınavında Hakkari’de sayısal birincisi oldum. 493 puan aldım. Bu yolun başından beri hedefim tıptı. Bunun için çok sitemli ve disiplinli bir şekilde çalıştım. Gerek pandemi sürecinde gerekse de pandemiden önce düzenimi asla bozmadım. Hedefim tıptı umarım ileride iyi bir doktor olurum. Okuluma teşekkür etmek istiyorum. Pandemi öncesi ve sonrasında her türlü yardım ve desteklerini esirgemediler.  Teknokent kolejine çok  teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çokda mutluyum” dedi. 

Teknokent Koleji Kurucu Müdürü Fevzi Karahan ise Teknokent Koleji genel merkezi adına YKS il birincisi olma başarısı gösteren Sozdar Demiroğlu’na çeyrek altın ve kitap seti hediye etti. 

Öğrencisinin başarısından gurur duyduğunu belirten Karahan, “Hakkari Teknokent Koleji olarak genel merkezimize teşekkür ederim. Teknokent merkezi YKS il birincisi olan öğrencimiz Sozdar Demiroğlu'na burs bağlayacaktır” dedi. 


1-20200728075727.jpg6-481.jpg4-20200728075727.jpg3-20200728075727.jpg

2-20200728075830.jpg5-671.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum