Yıldırım'dan tutuklu Güven'e 'mal bildiriminde bulun' tebligatı

Yıldırım'dan tutuklu Güven'e 'mal bildiriminde bulun' tebligatı

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, HDP'nin tutuklu milletvekili Leyla Güven'e mal bildiriminde bulunması için kendisine tebligat gönderdi. Güven'in avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir duruma tepki gösterdi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e, mal bildiriminde bulunması için tebligat gönderdi. Ancak tebligat Güven yerine, danışmanına yapıldı.

Güven’in avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir duruma tepki gösterirken, “Şaka gibi bile denemeyecek günlerden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, cezaevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven yerine, danışmanına bir yazı göndererek, mal bildiriminde bulunmasını istediği tebligatta, Anayasa’nın 71. Maddesi’nin, kamu hizmetine girenlerin mal bildiriminde bulunmalarını düzenlediğini, yasama ve yürütme organlarına seçilenlerin de bundan istisna olmadığını belirtti.

Yıldırım, ilgili kanunlar uyarınca seçimin kesinleşmesini izleyen iki ay içerisinde mal bildirimi yapılması gerekliliğini belirtirken, “Verilmesi gereken mal bildiriminizin verilmediği anlaşılmıştır. Bu nedenle zorunlu olarak verilmesi gereken mal bildirimi formu ile zarfı ekte gönderilmiştir. Ayrıca formun ‘portal.tbmm.gov.tr’ adresinde bulunan ‘Birimler’ menüsünün ‘Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı’ ‘Dokümanlar’ bölümünden de temini mümkündür. Söz konusu mal bildiriminin Başkanlığım adına muhafaza ile görevli Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı’na ivedi olarak gönderilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim” dedi.

‘MAL VARLIĞINA BİR İHLAL DE YAŞANMIŞ DURUMDA’

Cumhuriyet’ten Mahmut Oral’ın haberine göre, Güven’in avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, Yıldırım’ın tebligatına tepki gösterdi.

Yalçındağ, “Leyla hanımın cezaevinde olduğu biliniyor. Üstelik cezaevindeki tek milletvekili. Berberoğlu’nun tahliyesinin ardından 21 Eylül günü tahliye edilmesi için verdiğimiz dilekçeye cevap verilmediği gibi, TBMM açıldığı gün yaptığımız başvuruya da henüz yapılmış değil. Üstelik bu yazının tebliğ edilme şekli de son derece düşündürücü. Leyla Güven’in danışmanına İnsan Kaynakları’ndan bir telefon geliyor, çağrılıyor ve bu tebligat ona veriliyor. Ama Güven cezaevinde ve kendisine bir tebligat yapılmamış. TBMM tarafından bizzat kendisine tebliğ edilen bir yazı yokken, kendisine neden mal bildiriminde bulunmadın diye soruluyor. Şaka gibi bile denemeyecek günlerden geçiyoruz. Müvekkilim 10 ayı aşkın bir süredir tutuklu. Önceki gün evinde kimse olmamasına rağmen, düzenlenen operasyon gerekçe edilerek, evinin dış kapısı kırılıyor, eşyaları dağıtılıyor, tahrip ediliyor. Bu arama da yasaya uygun bir arama değil. Çünkü sitenin yöneticisi ya da bir görevlisi yanlarında değildi. O nedenle orada müvekkilin mal varlığına yönelik bir ihlal de yaşanmış durumda” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.