Yıldırım'dan İmamoğlu'nun "Soruların görüşülmesini talep etmiş" iddiasına yalanlama

Yıldırım'dan İmamoğlu'nun "Soruların görüşülmesini talep etmiş" iddiasına yalanlama

Hem Binali Yıldırım hem de İsmail Küçükkaya Ekrem İmamoğlu'nun iddiasının doğru olmadığını söyledi

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu NTV yayınında pazar günü yapılacak ortak yayın öncesinde Binali Yıldırım'ın "soruların görüşülmesini talep ettiğini" öne sürdü. 

İmamoğlu'nun iddiasıyla ilgili hem ortak yayının moderatörlüğünü üstlenen İsmail Küçükkaya hem de AK Parti ve MHP'nin İstanbul adayı Yıldırım açıklama yaptı.

Küçükkaya: Böyle bir talep olmadı, olamaz

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek canlı yayına bağlanan İsmail Küçükkaya şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu ile konuşmadım ve hazırlamış olduğum soru yok. Binali Yıldırım'ın benden böyle bir talebi olmadı, olamaz. Yayından önce de hiç kimsenin bunu benim dışımda bilmesi mümkün değil. Kimseye vermem ben onları."

Binali Yıldırım da Twitter hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu'na tepki göstererek "Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir" ifadelerini kullandı.

CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili "Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi" diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde "öyle değilse yanlış anlamışım" diyor.

Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir. (Independent Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.