Yıldırım: Yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, sonuç ortaya çıkacak, bu ne acele?

Yıldırım: Yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, sonuç ortaya çıkacak, bu ne acele?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'da bazı ilçelerde geçersiz oyların yeniden sayımının devam ettiğine işaret eden Yıldırım, son sözü Yüksek Seçim Kurulu'nun söyleyeceğini kaydetti.

"Seçim bitmiştir, şikayet, itiraz dönemi devam etmektedir. Bu ilk defa olan bir şey değil." diyen Binali Yıldırım, "İstanbul halkı kararını vermiştir ve bu karar YSK tarafından açıklanacaktır. Karar açıklanmadan, itiraz süreçleri karara bağlanmadan sorumsuzca davranmak, ülkeye zarar verir, her şeyden önce adayın kendisine de zarar verir." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın desteklediği Ekrem İmamoğlu'na tepki göstererek sabır tavsiyesinde bulunan Yıldırım, "Mazbata kime verilirse başkan odur. Sabret kardeşim eğer hakkınsa zaten bu unvanı alacaksın. İmamoğlu'nun bu gerçeği kabul etmesi gerekiyor. Buradan soruyorum; İmamoğlu elinde mazbatan var mı? yok, İstanbul belediye başkanı yazarak orada burada hava atmanın ne anlamı var. " ifadelerini kullandı.

"(Sokağı hareketlendireceğiz) iması yapmaktan vazgeçin"

"Daha işin başındayız. İmamoğlu'nun tutumunu hayretle izliyorum. Bu ne acele? Yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, sonuç ortaya çıkacak." diyen Yıldırım ayrıca, "YSK kararı açıklamadan sorumsuzca davranmak toplumu gerer ülkeye ve millete zarar verir." şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, İstanbul gibi bir şehri idare edecek insanların daha olgun, daha sorumlu davranmasının beklendiğini vurgulayarak, "Gördüğüm kadarıyla bir sabırsızlık hali vardır. 'Bir an önce mazbatamı verin', 'Hukuki süreçler ne canım', 'İşte seçildik, kazandık...' Sanki benim iki katım oy almış, seçimi kazanmış da biz oyalamak, 3 gün 5 gün daha zaman kazanmak için burada bir pozisyon alıyoruz. Bunu şiddetle kınıyorum ve İstanbul halkının bize oy versin, vermesin her bir hemşehrimin oyunun doğru yere gittiğini gittiğini tespit etmek, ortaya çıkarmak benim vicdan borcumdur, namus borcumdur. Bunu sonuna kadar yapacağım. Sonuç ne olursa olsun, ben kimin kazandığına bakmıyorum, verilen oyun zayi olmasının önlenmesi gibi bir sorumluluk taşıyorum. 15 milyon İstanbulluya böyle bir görevim var. İster rakibime, ister bana oy vermiş olsun, bu oyun yerini bulduğundan emin olmamız lazım. Şu anda yapılan işlem de bundan ibarettir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "YSK'ya güveniyorsanız kararını da bekleyin" diyerek İmamoğlu'na cevap verdi. Yıldırım "Mazabatayı alırsa ilk ben tebrik ederim tersi olursa bunu da beklerim" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, oy oranlarının her an değiştiğini ve tek taraflı bir süreç olmadığını söyledi. Aradaki puan farkının binde 2 olduğunu kaydeden Yıldırım, sayımın gerekli ve önemli olduğunu vurguladı.

"ABD'li sözcü bize laf yetiştirmesin, kendi işine baksın"

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen seçim değerlendirmesine de tepki gösteren Yıldırım: "Kimse bizim işlerimize burnunu sokmasın" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 eyalette yapılan yeniden sayımın ardından kazandığını hatırlatan Cumhur İttifakı'nın adayı, "Kimse bizim işimize burnunu sokmasın, kendi işlerine baksın. Amerikalı Sözcü bize laf yetiştireceğine Sayın Trump'ın seçimi nasıl son 3 eyalette yapılan sayımla kazandığını unutmuş gibi gözüküyor. Çıkıp bize ders vermeye kalkıyorlar. Türkiye'nin bu derslere ihtiyacı yok. Türkiye dersi milletten alır." dedi.

AK Parti adayı Yıldırım, "Başka ülkelerdeki belediye başkanlarına tebrik ettirmek, aratmak, uluslararası baskı yapmaya çalışmak, dış ülkelerden destek mesajları talep etmek, almak, Türk milletinin sinirini bozmaktadır. Açık konuşuyorum. Bu milletin sinirini bozmaya hakkınız yoktur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.