Yıldırım: İsrail ve ABD elçilerimizi istişare için çağırdık

Yıldırım: İsrail ve ABD elçilerimizi istişare için çağırdık

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze'deki katliam nedeniyle TBMM'nin bugün özel gündemle toplanacağını belirterek, "Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimizi de istişareler için çağırdık" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze’deki katliam nedeniyle İsrail ve ABD’yi kınadıklarını söyledi. Filistin’le dayanışma için cuma günü İstanbul Yenikapı’da olacaklarını söyleyen Yıldırım, hafta sonu ise Diyarbakır’da olacaklarını belirterek, “Seçim kampanyamızı bölgeden başlatmış olacağız” dedi.

İNSANLIĞIN VİCDANINI ATILAN KURŞUN

 Maalesef dün bütün dünyanın ibretle izlediği yeni bir İsrail terörüne şahit olduk. Amerikan yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı merasim esnasında Gazze sınırında sivil insanlar bu kararı protesto ettiler. Barışçı bir gösteri yapan mazlum ve masum Filistin halkına kurşun yağdıran İsrail’i şiddetle, lanetle kınıyoruz. Aynı şekilde, bölgede barış iklimine benzin döken Amerikan yönetimini de kınıyoruz. Şu ana kadar 60 civarında kardeşimiz şehit oldu 3 bine yakın yaralanan insan var. TBMM’de bugün Kudüs meselesi üzerine özel bir oturum gerçekleştirecek. Ayrıca Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimizi de istişareler için çağırdık

ABD’NİN KUDÜS KARARI SABOTAJ

BM’de 128 ülke ABD’nin bu karardan vazgeçmesini, büyükelçiliğin taşınmaması yönünde karar aldı. Maalesef ABD yönetimi 128 ülkenin iradesini yok sayarak ısrar etti. Amerikan elçiliğinin Kudüs’e taşımasını sabotaj olarak görüyoruz, bu karar bizim için yok hükmündedir. Amerikan elçiliğinin açılışı Müslüman kanı dökülen bir gün olarak tarihe geçmiş bulunmaktadır. Amerikan elçiliğinin kan dökülerek açılması son derece kaygı verici gelişmedir. İslam ülkeleri, İsrail ile olan ilişkilerini mutlaka gözden geçirmelidir. İslam ülkeleri, İsrail ile olan ilişkilerini mutlaka gözden geçirmeli, tek ses olmalı, tek yürek olmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul Deklarasyonu’nda Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu tüm dünyaya ilan edilmişti. Türkiye olarak biz bu kararın sonuna kadar arkasındayız. 1967 sınırları dahilinde, bağımsız, egemen, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin vücut bulması barış için, kardeşlik için tek ve yegane yoldur.

YENİKAPI’YA DAVET

Zulme karşı duruş adı altında, bir büyük buluşma gerçekleştireceğiz. Cuma günü İstanbul Yenikapı’da saat 15.00’de yapılacak bu büyük buluşmaya tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bu milletimizin birliğini, beraberliğini göstermek amacıyla gerçekleşecek buluşmadır. Parti mitingi değildir. Önemli bir buluşma olacaktır.

SEÇİM KAMPANYASINI DİYARBAKIR’DAN BAŞLATILACAK

 Haftasonunda da Diyarbakır’da olacağız, seçim kampanyamızı Diyarbakır’dan başlatmış olacağız.

İKRAMİYELER BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

Emeklilerimize Ramazan ve Kurban bayramı öncesi bin lira vereceğiz dedik, inşallah haziran ayı içerisinde ödemeler yapılacak. Sadece emeklilerimiz değil, bundan şehit yakını ve gazilerimiz de yaralanacak. Şampiyon sporcular da terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan bütün vatandaşlarımız da bu ikramiyeden yararlanacak.

MECLİS CUMHURBAŞKANLIĞI KADAR ÖNEMLİ

 24 Haziran’da önümüze bir cumhurbaşkanlığı için bir de milletvekilleri için sandık konacak. Yasama meclisini de millet seçecek, yürütme heyetini de millet sandıkta seçecek. Bundan sonraki seçimlerde artık güçlü iktidar, sürekli istikrar dönemi başlıyor. Bugünlerde bir dedikodu yayıyorlar, ‘Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçelim de gerisi önemli değil. Gerisi çok önemli, Meclis de bu dönemde cumhurbaşkanlığı kadar önemde geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.