Yıldırım: Gerekirse MHP ile ortak etkinlik de yaparız

Yıldırım: Gerekirse MHP ile ortak etkinlik de yaparız

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti ile MHP'nin referandum sürecinde benzer bir söylem benimsemesinin normal olduğunu belirterek "Gerekirse ortak etkinlik de yaparız" dedi.

Malta'ya ziyarette bulunan Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

İki taraf arasında görüşmeler devam ediyor. Geçen gün Anastasiadis biraz sinirlenerek görüşmeleri terk ettiği duyuldu. Ancak daha sonra 'Sigara içmeye çıktım' açıklamasında bulundu.
Her zaman KKTC çözümde bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak davranış içinde olmuyorlar
Çözümsüzlüğün bedelini KKTC ödüyor. Varılacak çözüm Ada'da güvenliği sağlayacak.
Merak ediyorum; Türkiye'de ne kadar göçmen var, Avrupa'da ne kadar göçmen var? Türkiye 5 milyon göçmen var, onlarla aşını paylaşıyor. Türkiye zorda olana, darda olana yardım eden bir ülkedir. Soruyorum hangi Avrupa ülkesinin parlamentosu uçaklarla bombalandı? Hangi Avrupa ülkesinde tanklar insanların üzerinden geçti?
Basın özgürlüğü gazeteciler falan… Basın özgürlüğü evrensel bir haktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hakları Türkiye'de herkes sonuna kadar kullanıyor, kullanmaya devam edecek. Basın özgürlüğü ayrı bir şey, basın özgürlüğü kisvesi altında terör faaliyetinde bulunmak ayrı bir şey. Bir basın karttı alıp teröristlere lojistik destek sağlamak basın faaliyetiyle izah edilen bir şey değildir.
MHP'yle söylem birliğimiz normal, gerekirse ortak etkinlik de yaparız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.