YGS Başladı! Hakkari'de 4 öğrenci sınava giremedi!

YGS Başladı! Hakkari'de 4 öğrenci sınava giremedi!

Üniversiteye geçişte ilk adım olan YGS başladı. 8 bin 500 öğrencinin 41 okulda sınava girdiği Hakkari’de geç geldiklerin için 4 öğrenci sınava alınmadı.

ZEKİ DARA/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Üniversiteye geçişte ilk adım olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ( YGS), saat 10.00'da başladı.Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı sınav için öğrenciler önceden belirlenen okullarda dersliklere alındı. 


Hakkari’de 41 okulda sınava girecek olan 8 bin 500 öğrenci sabah saat 09.00'dan itibaren okulların önünde toplanmaya başladı. 

10.00 itibariyle başlayan YGS için ÖSYM tarafından bu yıl yapılan değişiklik sebebiyle sınava 15 dakika kala gelen öğrenciler dersliklere alınmadı. Hakkari’de Cumhuriyet İlköğretim Okulunda sınava girmek isteyen dört öğrenci ÖYSM’nin belirlediği saat olan 09.45’ten iki üç dakika sonra girmek istedikleri sınav salonlarına alınmadılar. 

 ‘Bir dakikanın kuralı olmaz diyen’ ve ismi öğrenilmeyen öğrenci mağdur edildiklerini söyledi.
İki dakika geç geldikleri için sına alınmadıklarını anlatan Kaya Akdoğan isimli öğrenci ise ‘Bu kadar çaba harcadık emeğimiz boşuna gitti deyip tepki olarak sınav giriş kağıdını yırttı.

 Sınava alınmayan öğrenciler ile ilgili konuştuğumuz Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, ÖSYM tarafından yapılan değişiklik nedeniyle bir dakika d olsa geç kalan öğrencileri sınava almanın imkansız olduğunu söyledi.

basliksiz-3-004.jpg8bb0e55f-d8cd-45d0-bbc8-19d81c4726e5.jpg64aa54ac-1253-42f5-a8f8-0de9bb2e654a.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.