Yeni Hasankeyf’i bir kez daha su bastı

Yeni Hasankeyf’i bir kez daha su bastı

Ilısu Barajı nedeni ile sular altında bırakılan Hasankeyf'in yeni yerleşkesi, her yağmur sonrası su altında kalmaya devam ediyor.

Batman’da dün akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan sağanak yağış, Hasankeyf'in yeni yerleşkesinde alt yapı tamamlanmadığı için yolların bir kez daha sular altında kalmasına neden oldu.  Aşırı yağışla birlikte Raman Dağı tarafından gelen sel suları, Dicle Nehri’ne geçiş hattı olmadığı için yeni yerleşkenin yollarına aktı. Kaldırım taşlarının dahi kimi yerlerde olmadığı yerleşkede, özellikle belediye binası ile devlet hastanesi arasında bulunan yol, su altında kaldığı ve sürücülerin yoldan geçmekte zorlandığı görüldü. Yüksek yerlerden aşağı bölgeye akan sel sularının, ilçe merkezinde bulunan yeni Kültür Merkezi civarında biriktiği kaydedildi. 
 
Alt yapının kent merkezinde tamamlanmaması durumunda ise sel sularının evlere girme tehlikesi bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.