'Yeni bir mücadeleye hazırlanıyoruz'

'Yeni bir mücadeleye hazırlanıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kuzey Irak bir adım attı, bunun da bedelini ödeyecektir' dedi, içeride ve dışarıda sert ve çatışmalı bir sürecin işaretini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da il danışma toplantısında konuştu. Açıklamalarında Kürdistan Bağımsızlık Referamdumu'nu, İKBY ve Mesud Barzani'yi hedef alan Erdoğan, içeride ve dışarıda yeni ve daha sert bir çatışmalı süreci işaret etti.

YENİ BİR MÜCADELEYE HAZIRLANIYORUZ'

"Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Kandil'de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz onları yer ile yeksan ediyor. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek.

'BEDELİNİ ÖDEYECEKLER'

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine en büyük desteği biz verdik" diyen Erdoğan, Bağımsız Kürdistan Referandumu ile kopan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanı Barzani'ye sert ve tehditkar bir üslupla seslendi:

"Yeri geldi canlarını korumak için kapılarımızı açtık. İmkanlarımızı paylaştık. Onlara en büyük desteği zamanında biz verdik. Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişmiştir, bizim kendilerine eskiden beri her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecekti'r.

'KUZEY IRAK'TA BAĞIMSIZ BİR DEVLET KURULMUYOR'

Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır. Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, 'tartışmalı bölgeler.' Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki 'Kerkük bizim.' Ya bunlar ne diyor ya? Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız, yoksunuz. Kuzey Irak'ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu gerçeği görmezden gelmek ne bize ne Irak'taki Kürt kardeşlerimize ne de diğer kesimlere hiçbir şey kazandırmaz.

'KAYNAYAN KAZAN KAPAK TUTMAZ'

Şu anda biz komşu ülkeler, İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde bu gelişmelere müsaade edemeyiz. Nüfus ve tapu binalarını yakarak, kendilerine tabi olmayanları baskıyla, şiddetle, adil ve hukuki olmayan yollarla göçe zorlayarak oluşturulan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir. Erzurumluların dediği gibi 'kaynayan kazan kapak tutmaz', bunu böyle bilmeleri lazım.

'AK PARTİ KAYBEDERSE TÜM TÜRKİYE KAYBEDER'

Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi salonunda konuşan Erdoğan, 2019 seçimlerine ilişkin AKP il ve ilçe başkanlarını, "Bir 7 Kasım (7 Haziran seçimleri demek istedi) daha yaşamak istemiyoruz Erzurum'da. Ak Parti kaybederse, tüm Türkiye kaybeder" sözleriyle uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.