Yeni başkandan mesaj: Şimdi Diyarbakır Barosu zamanı

Yeni başkandan mesaj: Şimdi Diyarbakır Barosu zamanı

Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı Cihan Aydın, sorunsuz bir genel kurul geçirildiği için herkese teşekkür ederek, “Şimdi Diyarbakır Barosu zamanı” açıklaması yaptı.

Diyarbakır Barosu 46'ncı Genel Kurulu’nu 13-14 Ekim’de gerçekleştirdi. Genel Kurul'da bin 60 oy kullanıldı. Diyarbakır Baro Başkan adayı Cihan Aydın 503 oy alarak 188 oy farkıyla yeni başkan seçilirken, diğer adaylardan Nahit Eren 315, Sertaç Buluttekin 147, Nevzat Kaya 86 ve Cengiz Baysal 9 oy aldı. 
 
Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu'na Fırat Üger, Muhlis Uğurgül, Mehmet Akbaş, Habibe Danışman Deyar, Özgür Yılmaz Biçen, Tevfik Kahraman, Keziban Yılmaz, Ömer Şaran; Diyarbakır Barosu Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine Serhat Eren, Abdülkadir Güleç, Mehmet Emin Aktar, Ahmet Özmen, Barış Yavuz; Diyarbakır Barosu Disiplin Kuruluna Sedat Yahşi, Sadık Başar Gür, ZuhaL Işık, Serdar Özer ve Tuncay Erkuş; Diyarbakır Barosu Denetleme Kuruluna Seyit Rıza Karakaş, Ahmet Ay ve Nigar Yıldız Atabay seçildi.
 
Diyarbakır Barosu’nun yönetim, disiplin ve denetleme kurullarına aday olan 52 avukat içinde bulunan 7 kadından 5’i seçilebildi. 1927’den bu yana Diyarbakır Barosu başkanlığına kadın başkan seçilmedi.
 
Seçim sonuçları açıklandıktan sonra kısa bir açıklama yapan yeni Baro Başkanı Cihan Aydın, sorunsuz bir genel kurul geçirildiği için herkese teşekkür ederek, “Şimdi Diyarbakır Barosu zamanı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.