Yazmak ne güzel şey!

 

  Her yazışım, her yazdıklarım, her satır aram heyecan dolu.

Sevgi dolu,

Aşk dolu,

Emek dolu,

Ne zaman ki bir şeyler yazmaya başladığımda, kalemim benden önce davranır. Kağıdım benimle buluşmak için çoktan masanın üzerindeki yerini alıyor. Ben düşüncelerimi yazarken görüyor ve heyecanım kat be kat artıyor. Yazmak istediklerim bir hücum gibi atağa geçiyor. Yazdıklarımı ince ince zarif bir üslupla okuyucularıma sıcağı sıcağına ulaştırmaya çalışıyorum.

Yazmaya başladığım andan itibaren, istediklerimi, düşüncelerimi ve hayallerimi cümlelerimin ritmi haline getiririm yazılarımda. Düşüncelerimi her kâğıda döktüğümde incelen kalemimin yeni yazılar yazmaya, yeni yollar keşfetmeye hazırlıyor beni. Bir an durup düşünürken aklımda olanların kaybolmasından korkuyorum. Hiç vakit kaybetmeden satırları, sayfaları buluyor yazmak istediklerim. Bir umudun ardından gitmektir yazmak. Garip bir tutkunluktur benimkisi. Ömür kısa yazacak daha çok şey var. Mutlu bir sona ulaşmak için ünlü yazarlarımızın kaleminden de güç almak için ara ara yazdıklarımda onlardan bir beyit de eklemeyi unutmuyorum.

“Her mihnet kabulüm, yeter ki

Gün eksilmesin penceremden!”

Cahit Sıtkı Tarancı

Yazımın sonlarına doğru yolculuk başlarken son halini vermek için bir kez daha gözden geçiriyor ve yolluyorum yazımı gazetede ki abilere. Adını bile koyamadığım bir heyecanla okurlarımla buluşmak için adeta bir yarış içerisine giriyorum. Gazeteye doğru yolda yürürken bile yazımı hatırlamaya çalışıyorum. Düşüncelerimin ve yazdıklarımın okuyucular tarafından ne kadar beğenildiğini sabırsızlıkla bekliyorum. Tabi ki de eleştirilebilecek noktaları vardır illa ki. Hatasız kul olmaz. İnsan kendisinden eleştiriye başladığı andan itibaren başarıya doğru bir yol alır. Köşe yazarlığını yaptığım gazetemin ve değerli çalışanlarının sıcaklığını her zaman hissetmişimdir. Yanlarına her gidişimde hoş geldiniz Rıza Bey deyişleri beni ne kadar mutlu mesut ettiklerini anlatamam.

Sevgi dolu,

Saygı dolu ki gazete ailem,

Ben bu duygularla konuşurken,

Gazetemi,

Emeğimi,

Yazımı veriyorlar ve tebrik cümleleriyle beni uğurluyorlar. Yazmak adına her zaman dualarımla birlikte düşüncelerimi kâğıda dökerken kalemime teşekkür etmeyi de asla unutmuyorum.

Ve diyorum ki yazmak sen ne güzel şeysin be kardeşim…

08008395-12f7-49ac-8e7f-f95c8cacdd72.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.