Yazarımız Kevser Yeşiltaş’ın Hukuk Mücadelesi

Yazarımız Kevser Yeşiltaş’ın Hukuk Mücadelesi

Sitemiz yazarlarından Kevser Yaşiltaş gasp edilen haklarının geri alınması için hukuk savaşı veriyor.

Yeşiltaş yazdığı kitaplarından bir kısmının telif haklarının gasp edilmesi sonucunda mağdur edilmiş ve bu sebeple yasal yollardan emeğinin hakkını geri almak için mücadele ediyor. Bu güne kadar çok sayıda kitabı yayımlanmış olan Yazar Kevser Yeşiltaş’ın kitapları kısa sürede yurt içi ve yurtdışında en çok okunanlar arasında yer aldı.

Bir çok yazarın ve sanatçının maruz kaldığı telif hakları ihlalleri her geçen gün artarken, Yeşiltaş’ın başlattığı bu dava belki de haklarına ulaşmak isteyen bir çok sanatçıya da emsal oluşturacak ve cesaret verecek. Yapılan veya üretilen her işte olduğu gibi kişinin yazdığı kitap, sanatçının oluşturduğu her sanat eseri o kişiye ait ve özeldir. Bu haklar 5846 sayılı kanun ile korunmakta olmasına rağmen, bazı kişi ve kurumlar kişi haklarını gasp ve ihlal etmekten geri durmuyorlar. Bu bağlamda yazarımız Kevser Yeşiltaş’ın haklı mücadelesi örnek olacaktır;

Bir çok dünya diline çevrilen kitapları yurtiçi ve yurtdışında satılmaktadır. Büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan yazar, şimdilerde basılan kitaplarının telif haklarının gasp edilmesi sonucunda yasal olarak haklarını korumaya çalışıyor.

Yeşiltaş kendi özünden akan sezgileri ile manevi dünyasından esinlenerek yazdığı Tasavvufi eserlerinde okuyucuya ulaşıyor. Dönemin en çok izlenen dizilerinde Yeşiltaş’ın kitaplarından alıntılar yapılmıştır. Bunlardan biri olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Pargalı’nın Hatice Sultan’a dökülen aşk sözcükleri, Yeşiltaş’ın ikinci kitabı olan  Ene-ll Hakk kitabından alınmıştır.

Yazarımızın bu güne kadar okuyucuları ile buluşturduğu kitapları şunlardır;

Işık Eri Hacı Bektaş, Arif İçin Din Yoktur , Yunus Emre AŞKA Vardıktan Sonra Kanadı Kim Arar
Uthra, Tor, Visaiti Thri, Ka’yıp, Ladûn İlmi, Senin Adın Aşk, Halacı Mansur – Ene-l Hakk Gizli Öğretisi
Batıni Kapılar Huruf, Ladün İlmi 2, Kuantum Fiziği ve Felsefesi, Batıni Mevlana, Kuşların dili 
  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.