Yavaş, 928 köye ücretsiz internet için TÜRKSAT ile görüşüyor

Yavaş, 928 köye ücretsiz internet için TÜRKSAT ile görüşüyor

Mansur Yavaş, Ankara’nın 928 köyünde ücretsiz internet için TÜRKSAT ile görüşüyor

Uzaktan eğitime geçildiğinden bu yana Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde internet erişimi olmadığı ya da çeşitli sorunlar yaşandığına dair bildirimler geliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Twitter paylaşımında Ankara’nın 928 mahalle köyünde ücretsiz internet sağlamak için TÜRKSAT ile görüşmelere başladığını belirtti.

Yavaş, “Ankara bizim için sadece merkez ilçelerden ibaret olmadı. Hiçbir evladımız imkansızlıklardan dolayı mağdur olmasın diye yakın zamanda mahalle olan köylerimize internet hizmeti sağlamak için TÜRKSAT ile görüşmelere başladık” dedi.

BBC Türkçe’nin edindiği bilgiye göre TÜRKSAT ile belediyenin yürüttüğü görüşmeler birkaç gündür sürüyor.

Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa köylerde internet altyapısı sağlamak için gerekli çalışmalara hemen başlanacağı ifade ediliyor.

İnternet ücreti, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.